BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bingölde terör lanetlendi

Bingöl'de düzenlenen mitingde, bölücü terör örgütü PKK lanetlendi.

Abone ol

Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen mitingde, bölücü terör örgütü PKK lanetlendi.
    
Bingöl, Genç ve Solhan Geçici Köy Korucuları Dernekleri ile Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) tarafından organize edilen mitinge yaklaşık 500 kişi katıldı.
    
Cuma namazından çıkan vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Kar yağışı altında gerçekleşen yürüyüşe katılanlar, bölücü terör örgütü PKK aleyhine slogan attılar. ''Kahrolsun PKK'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları atan kalabalık, Genç Belediye Binası önüne kadar geldi.
    
Hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Bingöl Geçici Köy Korucuları Derneği Başkanı Ali Haydar Yener, bölücü terör örgütü PKK'nın siyasallaşma sürecine girdiğini belirterek, DTP milletvekillerinin de buna öncülük ettiğini söyledi. DTP milletvekillerinin her fırsatta Kürt halkının temsilci olduğunu dile getirdiğini hatırlatan Yener, ''DTP Kürt halkının temsilcisi değildir'' dedi.
    
Ali Haydar Yener, şunları söyledi:

''Son günlerde PKK terör örgütünün siyasallaşma sürecine girme ve illegal durumdan legal duruma geçme uğraşında olduğu hepimizce bilinmektedir. Bunun öncülüğünü siyasi çıkarları için DTP üstlenmiştir. Mecliste de (Biz Kürt halkının, doğu halkının temsilcisiyiz) söylemleriyle bölge halkını sömürmeye ve kandırmaya devam ediyor. DTP, doğu halkına silah sıkan, gençlerimizin cahil ve işsiz kalmasına sebep olan binlerce insanımızı katleden, kundaktaki bebeğe kurşun sıkan hain terör örgütüne (terörist) diyemiyor ondan sonra çıkıp (Biz Kürt halkının temsilcisiyiz) diyor. Siz asla Kürt halkının temsilcisi değilsiniz.''
    
Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırıyı kınayan Yener, ''Hain terör örgütü elemanlarını, yandaşlarını ve onlara yardım ve yataklık edenleri nefret ve şiddetle kınıyoruz'' dedi.
    
Olaysız geçen mitinge katılan vatandaşlar sessizce dağıldı.