BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Vay canına be

'Uyanık' kiracılar işin yolunu buldu. Sigorta şirketi pes etmek zorunda kaldı.

Abone ol Mortgage sistemine paralel olarak devreye sokulan Türkiye’nin ilk kira sigortası, uyanık müşteriler nedeniyle iptal ediliyor.

Akıllara durgunluk veren haber Star gazetesinde yer aldı. Sigorta, işten çıkarılmada 1 yıllık kirayı ödüyordu. İşçiler, patronlarıyla danışıklı olarak işten çıkarıldı. Hem işsizlik maaşı alıp hem de bir yıl kira ödemediler.

KİRACI VE İŞVEREN ÜÇKAĞIT YAPTI

Genel Yaşam Sigorta Genel Müdürü Muhittin Yurt, "Bu poliçeyi çıkarmadan önce zayıf noktalarını tespit edip ona göre kurallar koyduk. Örneğin kiracı atılırsa ve işsizlik sigortasından para alırsa, kira sigortası devreye giriyordu. Ama kiracılarla, patronları elele verip üçkağıt yaptılar. İşten atılacağını önceden öğrenen kiracı, gelip poliçe satın aldı. Ya da patronuna ‘Beni şu tarihte işten atarsan kiram bir yıl boyunca bedavaya gelecek’ deyip istediği tarihte işten çıkarıldı. Poliçenin başlangıç tarihinden 6 ay sonra birçok müşterinin işten çıkarıldığını gördük. Bu nedenle de bu poliçeyi geri çektik" dedi.

KİRA SİGORTASI İÇİN NE ÖDENİYOR?

500 YTL’lik kira için yıllık 90 YTL prim ödendiğini, bin YTL’lik kiranın sigortası için de 180 YTL’nin ödendiğini söyleyen Yurt, primlerin kiranın 500 YTL yükselmesi durumunda, primin de 90 YTL arttığını belirterek ‘Örneğin bin YTL’lik kiranın yıllık primi 180 YTL, bin 500 YTL’lik kiranın primi ise 270 YTL olarak belirleniyor’ dedi.

BELLİ EMLAKÇILARLA ÇALIŞIYORUZ

Yurt ‘Kiracılar uyanık çıktı ama biz de çabuk uyanıp poliçeyi durdurduk. Şimdi belli emlakçılarla çalışıp, kiralanan evlerde bu poliçeyi veriyoruz’ dedi.