BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

ISI YAYAN bomba

Hain saldırıda kullanılan bombanın türü belirlendi... Kalleş tuzağı kuran PKK, saldırıyı üstlendi.

Abone ol Diyarbakır'da 5 kişinin ölümüne, 68 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırıyla ilgili ayrıntılar belli oluyor. Saldırıda yaklaşık 40 kilo A-4 tip patlayıcı kullanıldığı belirlendi.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltında sorgulanıyor. Gözaltına alınanlar arasında bomba konulan aracın sahibi de var. Aracın sahibi, arabasını iki gün önce sattığını ama devrini yapmadığını söylüyor.
 
Diyarbakır'daki bombalı saldırının ardından polis iki koldan harekete geçti. Şehrin giriş çıkışları kontrol altına alındı, kent içinde ev ev arama yapılıyor.
 
Polis, bir yandan da olay yerinden topladığı delillerle faillere ulaşmaya çalışıyor. Olay yerinde sabaha kadar delil toplandı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte bombalı saldırıda hasar gören araçlar cadde üzerinden kaldırıldı.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, olayda 4'ü öğrenci 5 kişinin öldüğünü, 30'u asker 68 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 
40 kilo A-4 tipi bomba
 
Uzmanların ilk tespitlerine göre saldırıda A-4 tipi 40 kilo bomba kullanıldı. Patlama, 1994 model kırmızı renkli, Lada marka bir otomobilde meydana geldi.
 
Bomba, cep telefonu düzeneğiyle askeri servis aracının geçtiği sırada uzaktan kumandayla patlatıldı; caddedeki 25 araç daha hasar gördü, bunlardan 5'i hurdaya döndü.
 
Patlamada yaralananların büyük bölümünde yanıkların olduğu, bazı uzuvların koptuğu belirlendi.
 
A-4 daha çok PKK'nın kullandığı bir patlayıcı türü. Patladığında çevreye büyük bir basınç ve 3 bin derece ısı veriyor. Aynı tür patlayıcı daha önce Ankara'da bir otoparka parkedilmiş minibüste bulunmuştu.

PKK ÜSTLENDİ

Terör örgütü hain saldırıyı üstlendiğini belirten bir açıklama yaptı. PKK kendi sitesinden yaptığı açıklamada hain olayı üstlendiğini ima etti.

TEHDİT ETTİ

Açıklamada, "Terörist bir devletin vahşi saldırılarına karşı halkın öz savunmasını geliştirerek eylem geliştirmesi kutsaldır. Bölgedeki gelişmelerin hangi yönde olacağı noktasında tahmin yürütmek için kahin olmaya gerek yok. Böyle bir süreçte, Diyarbakır'da patlamadan herkesin bir sonuç çıkarması gerekiyor." denildi.