BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Bilet var, haydi maça

Toptan milli maç için milletvekillerinin unutulduğunu söyledi. Bakan Başesgioğlu; vekilleri maça davet etti…

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın; “federasyon vekillere maç daveti yapmadı” siteminin üzerine; Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, davette bulundu ve “bilet var gelsinler” dedi.

TOPTAN SİTEM ETMİŞTİ
Toptan dün davet konusunda sitemkar bir açıklama yapmıştı. 2008 Avrupa Şampiyonasında Türk Milli Takımı'nın Almanya ile Çarşamba günü yapacağı yarı final karşılaşmasına gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine, Futbol Federasyonu'nun Türkiye'de herkesi ve her kesimi davet ettiğini belirterek, ''Ama nedense TBMM'yi çok akıllarına getirmediler. Şu ana kadar bana gelmiş bir davet yok. Gelirse elbette paylaşırım'' demişti.

BAŞESGİOĞLU : “UÇAK KALDIRSIN”
Bakan Başesgioğlu bugün TBMM’de; Toptan’ın sitemi üzerine tüm vekilleri davet ettiklerini akşama kadar kaç vekilin maça gideceğinin netleşeceğini de belirterek, “Federasyon bunu düzenliyor. Bilet var. Bilet bulunuyor. Ama gelecek vekil sayısının 100 vekili geçeceğini sanmıyorum. Biz davette bulunduk. Gruplara bilgi verdik. Meclis bir uçak kiralayıp, vekiller için o gün uçak kaldırabilir. Bir önceki maça gelen vekil sayısı 20 civarındaydı. Biz davette bulunduk. Gelen vekillerimiz, maçı bizimle birlikte izleyecektir” dedi.

MECLİS TOPLANAMAYABİLİR
Bu davet üzerine, Çarşamba günü yapılacak yarı final maçında, çok sayıda milletvekilinin milli takımı desteklemek üzere Basel’e gideceği sanılıyor. Bu durumda, Çarşamba ve Perşembe günü, TBMM’nin toplantı yeter sayısı bulamayıp, çalışmalarına ara vermesi ihtimali de var.