BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.392,11
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliyi kendi sözüyle vurdu

Bahçeli'nin "siyaseti bırak" çağrısı Başbakan Erdoğan'ı kızdırdı. MHP liderini 2002 seçim sonuçlarıyla vurdu.

Abone ol

Başbakan bu kez CHP'yi değil, kendisine "siyaseti bırak" çağrısı yapan Bahçeli'yi hedef aldı. Erdoğan, MHP liderini CHP tarzı siyaset yapmakla suçladı.

"Siz kim oyuyorsunuz" diye çıkışan Erdoğan, Bahçeli'nin 2002'de milletin "kenara çekil" dediğini hatırlattı. Yüzde 47 oy alan parti liderine yapılan teklifi gayri meşru gördü.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, milli maçlardan sonraki kutlamalarda havaya ateş açanları “maganda” olarak niteledi.

"SİYASETİ BIRAKIYORUM" DEMİŞTİ

Bazı siyasetcileri ibretle izliyorum. Yargı sürecinin sonuçlanmasını beklemeden, kendilerini Anayasa Mahkemesinin yerine koyup şimdiden yargısız infazlar yapıyorlar, hesap kesiyorlar, siyaseti tanzim edecek teklifler getiriyorlar. Böyle bir anlayışı hukuk da kaldırmaz, siyaset de kaldırmaz, milletin vicdanı ise hiç kaldırmaz.

''Kim bunlar? Partisini yüzde 18'lerden yüzde 8'e düşüren, seçim sonrasında 'siyaseti bırakıyorum' deyip, yeniden sahneye çıkan siyaset erbabı... Hani, milletten kırmızı kart gören, milletten 'kenara çekil' talimatı alan ama yerinden kımıldamayanlar var ya işte onlar söylüyor bunları. Ne diyorlar, 'Başbakan bir bilen olarak kenara çekilsin.'

SİZ KİM OLUYORSUNUZ?

Eee? Oysa demokratik siyasette kimin kenara çekileceğine, kimin ülkeyi yöneteceğine millet karar verir, millet... Anlamak mümkün değil. Siz kim oluyorsunuz? Bu yetkiyi size kim veriyor?

ALDIĞIN OY ORTADA

Eğer millet size böyle bir yetkiyi vermişse, aldığın oy ortada. Demek ki böyle bir yetkin yok. Sen böyle bir şeyi nasıl ağzına alırsın? Bu bir defa siyasi etikten tamamen uzak olma anlayışıdır. Önce siyasi etikten bir nasibinizi alın. Eğer birileri kenara çekilecekse, bunu söyleyecek olan da millettir. Sizin böyle bir yetkiniz de yok.

GAYRİ MAŞRU TEKLİF

Nitekim 2002 seçimlerinde bazı liderlere, 'siz kenara çekilin, siz Meclise girmeyin' dedi millet. Partisine 10 puan kaybettirip Meclis dışı bırakan bu liderler, milletin 'kenara çekil' mesajını algılamakta zorluk çektiler. Hatta 'çekiliyorum' dedikleri halde dönüp dolaşıp yine sahne aldılar. Milletin yüzde 47 oy verdiği bir partiye ve liderine bu tür gayrı meşru teklifler yapmak ne milli, manevi değerlerimize sığar, ne evrensel demokratik değerlere sığar.

RAKİBİN BİLEĞİNİ BÜKECEK SİYASET YAP

''Siz rakibinizin bileğini bükecek bir siyaset yapamayacaksınız, daha başarılı bir performans gösteremeyeceksiniz, milletin gönlünde yer edinemeyeceksiniz, ondan sonra 'önümüzden çekilin' ricasında bulunacaksınız.

ACZİYETİNİZİ ÖRTEMK İÇİN FEDAKARLIK BEKLEMEYİN

Siyaset, rakiplerinizden ricada bulunarak, merhamet dileyerek yapılmaz, siyaset milletin gönlünü kazanarak, çok çalışarak, adım adım Anadolu topraklarını dolaşarak bir vizyon ortaya koyarak yapılır. Lütfen acziyetinizi örtmek için fedakarlık beklemeyin, siz de çalışın, siz de karış karış Türkiye'yi gezin, siz de milletin teveccühünü kazanacak işler yapın.

BU CHP TARZI SİYASETTİR

Siyaset sahnesinde bileğini bükemediklerinden başka yollarla kurtulmaya çalışmayın. Bu; CHP tarzı siyasettir. Çaresizliğin, kendine duyulan güvensizliğin bir tezahürüdür. Biz, 'Her şey Türkiye' diyerek yola çıktık, aynı ruhla, aynı inançla yolumuza devam ediyoruz.

MİLLİ TAKIM ANLAMLI MESAJ VERDİ

Milli takımımızın yaptığı mücadele ve aldığı sonuç her türlü takdirin üzerindedir. Bizi daha çok sevindiren mücadele azmi güçlü azmi ve kararlılğıyla gündeme oturmasıdır. Son düdüğe kadar olağanüstü mücadele dünyaya anlamlı bir mesaj vermiştir.

Zor şartlara büyük eksiklere rağmen maçlarını büyük bir inançla kazanan takım, bütün insanların ilham kaynağı olmuştur. Yarınki sonuç ne olursa olsun milli takıma şahsım adına milletin adıma şükranlarımı sunuyorum. kalbimiz dualarıız yarın milli takımla. Yüz milyonlarca dost insan takımımızın başarısı için temennide bulunacak. Asya'nın Afrika'nın şehirlerine başarımız yayılacaktır.

HAVAYA ATEŞ AÇANLARA MAGANDA DEDİ

Mutluluk anını hiç kimse hüzne çevirmeye hakkı yok. Hiçbir sevinç insan hayatından daha değerli değildir. Cehaletininizin, kabalığınızın bedelini millete ödetemezsiniz. Böyle bir magandalık insanlığa sığmaz.

Bu ülkenin insanlarının ülke sevdasını göremeyenler her zaman yanlış hesap içinde olur. Geleceğe dair umutlarımı artıran da ortak ruhtur. Şahlanıp kalkmak hamurumuzda var. İsterdim ki birileri gurbetçilerin omuz omuza verip nasıl bir dayanışma içinde olduklarını görmelerini isterdim.

Her başarının altında disiplinli bir çalışma vardır. Hedefimiz sporu yaygınlaştırmak ve her spor dalında dünyaya örnek olacak sporcular yetiştirmek amacındayız. Spor kulüplerinin borçları uzun süreli yapılandırıldı. 38 yaşına kadar askerlik görevi ertelendi. Devlet sporcusu ünvanı verilmesini kararlaştırdık. 19-21 Kasım 2008'de 6. spor şurası toplanacak.

İSTİKRAR VE GÜVEN

Açılışını yaptığımız Forum Trabzon alışveriş merkezi Karadeniz'in en büyük mekanı. 2 bin kişiye istihdam alanı yaratacak. Multi grubuna şahsın ve Trabzon halkı adına teşekkür ediyorum. İstikrar ve güven olduğu sürece yabancı yatırımcılar Türkiye'de olacak. Türkiye için istikrar ve güven çok önemlidir.

ÖNCEKİLER BATMAN'A SADECE PLAKA NUMARASI VERDİ

Batman'da sel felakeki yaşanmıştı. 1237 afet konutunu 1.5 yılda bitirip hak sahiplerine dağıttık. Türkiye'de olmayan bir görüntü. Geçmişte afetleri en son Ankara duyardı. Devlet vatandaşına uzak duramaz diyoruz.  Bundan 5.5 yıl önce önceki hükümetler döneminde Batman'da hangi eserler yaptılar? Bir tek plaka numarası verdiler. Gelecek vaat eden bir ili inşa ediyoruz. 2012'de GAP bitince Batman'ın yıldızı parlayacak.

ACİS SERVİSTEN KİMSE GERİ ÇEVRİLEMEZ

Milletimiz sağlık konusunda hassasiyetimizi biliyor. Şüphesiz eksiklerimiz var. On yılların bedelini ödüyoruz. En kaliteli en yaygın sağlık hizmeti sağlamaya çalışacağız. Kimse hastanede rehin tutulamaz. Her sağlık kuruluşu acil servise gelen her vatandaşı kabul etmek ve gerekli müdahaleyi yapmak zorundadır. Genelgemizde bu var.

REHİN OLAYI DUYMAK İSTEMİYORUZ

Hiçbir ihmale tahammülümüz yok. Hiçbir hasta hastane hastane dolaştırılamaz, sedye sedye dolaştırılıp kaderine terkedilemez. Paran yok diye kapılar yüzüne kapatılamaz. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. İzleyen izlemeyene anlatsın acilden dönüş yok.

TUZLA'DA ALINACAK ÖNLEMLER

Son 5 yılda Tuzla'da yüzde 400 kapasite artışı gerçekleştirdi. Bazı siyasilerin bunu istismar yolunu seçmesi çok çirkin. 48 tane tersane var. Bu tersaneler ne zamann yapıldı ona bakılsın. Geçmiş iktidarlar neden tersaneler ruhsat vermedi?

Çalışanlara eğitim verilecek. Taşeronlara karı yapılacak adımları ilgili bakanlıklar görüşecek. Yaz sezonunda bölge okullarında eğitim verilecek. Hiçbir yetkisi olmayan kişiler tersanede gösteri yapıyor. Hepsini birden çözmek zorundayız. Buradaki dayanışma sektörün verimliliğini ve özgüvenini artıracak. 50 yataklı hastanenin tersanenin yanı başına yapılması bu işe olumlu yaklaşımın göstergesidir.