BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

El Kaide ABDye kafa tuttu

El Kaide bu kez ABD'ye İnternette saldırdı. ABD'yi karalayan videolar yayınlayan El Kaide videoları internette dolaşıyor.

Abone ol El Kaide, internet üzerinden ABD'ye savaş açtı.  Washington Post, El Kaide'nin internet üzerinden yaydığı videolar ile ilgili haber yayınlarken terör uzmanları videoların geniş bir kesmi etkisi altına alabileceği konusunda uyarıyor.

El Kaide terör örgütünün internet üzerinden ABD ve müteffiklerine karşı yürüttüğü savaş şaşırtmaya devam ediyor. Terörizme karşı savaşın fikirler ve propaganda savaşına dönüştüğü kaydedilirken, insanların zihinlerini ve kalplerini ele geçirmek için televizyonda ve internette büyük bir mücadelenein gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Washington Post'un haberine göre, her üç ya da 4 günde bir El Kaide'nin internete yeni bir görüntü veya ses kaydı yayınlanıyor. Haberde, kamu diplomasisine yatırılan milyarlarca dolar paraya ve Müslümanları hedefleyen propaganda çabalarına rağmen ABD'li yetkililerin El Kaide'nin ideolojik argümanları ile başa çıkma konusunda yetersizliklerini kabul ettikleri bildirildi. Haberde ABD'li bir terör uzmanının, "Biz bu adamları mağaralarda yaşayan adamlar olarak görüyorduk ancak bizim Washington'daki teknoloji ile donatılmış binalarda yaptığımız gibi laptoplarla haberleşiyorlar" şeklindeki sözlerine yer verildi. Haberde, Usame bin Ladin ve diğer El Kaide liderlerinin çekilen görüntülerinin bir haftadan daha kısa bir süre içinde yayınlanabildiği belirtilirken, ABD istihbaratının yıllardır uğraşmasına rağmen Bin Ladin ve diğer liderlerin görüntülerinin orijinallerine kadar ulaşamadığı kaydedildi. Gazete, ABD hükümeti ve müttefiklerinin internet servis sağlayıcılarını İslami web sitelerini kapatma yönünde zorladığı belirtilirken, bir çok önemli teknoloji uzmanın yakalandığı veya öldürüldüğü bildirildi.

TÜRKÇE ALT YAZILAR
El-Kaide'nin yayınladığı görüntülerde İngilizcenin yanı sıra Almanca, İtalyanca, Fransızca, Türkçe ve diğer dillerde alt yazılar kullandığı kaydediliyor. Haberde deneyimli bir ABD'Li terör uzmanının da "Web sitelerini kapatabiliriz ancak bu El Kaide'ye karşı stratejik bir silah olarak işe yaramaz" dediği belirtildi.