BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Turnuvanın en gollü maçı

EURO 2008'e dair çarpıcı bilgiler. En gollü maç ve en çok gol atan oyuncular...

Abone ol 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, çeyrek finale lider olarak gelen takımlardan 3'ü turnuvanın dışında kalırken, sadece 1 ülke yoluna devam etti. Portekiz ile Almanya maçı ise en gollü maç oldu. O maçta 5 gol atıldı.

SADECE ALMANYA NORMAL SÜREDE KAZANDI

(B) Grubu'nda ikinci sırada yer alarak (A) Grubu birincisi Portekiz ile çeyrek finalde karşılaşan Almanya, rakibini normal sürede mağlup eden tek ülke olma özelliğini taşıdı. 3-2'lik sonuçla Almanlar, yarı finalde Türkiye'nin rakibi oldu.

ÖLÜM GRUBU SÜRPRİZİ

''Ölüm grubu'' olarak adlandırılan (C) Grubu'nda oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla otoritelerin en büyük favorisi konumundaki Hollanda ise sürpriz bir şekilde Rusya karşısında normal süresi 1-1 biten maçta, rakibine uzatma dakikalarında boyun eğdi. Rusya, ''Portakalları'' 3-1 yenerek, kupanın dışında bıraktı.

EN İLGİNÇ MAÇ
Çeyrek finalin en ilginç maçı Hırvatistan ile Türkiye arasında oynandı. Normal süresi 0-0 sona eren maçta uzatma dakikalarına geçildi. Bu bölümünün 119. dakikasında golü bulan Hırvatlara, (A) Milliler, uzatma bölümünün son saniyelerinde Semih ile cevap verdi ve mücadele 1-1 berabere sonuçlandı. Penaltılarda Ay-yıldızlılar, rakibini 3-1 yenerek, Almanya ile yarı finalde mücadele etme hakkını kazandı.

Türkiye gibi İspanya da İtalya karşısında sonuca penaltı atışları sonrasında ulaştı. Normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 tamamlanan maçta İspanya, ''Gök mavililer''e 4-2 üstünlük sağlayarak, grupta 4-1 yendiği Rusya ile yarı finalde eşleşti. İspanya-İtalya karşılaşması 120 dakikası da golsüz sona eren tek maç oldu.

KENARDAN GELENLER VE GOLLERİ

Çeyrek final maçlarında yedek kulübesinden gelen 4 ayrı takımdaki 4 ayrı oyuncu gollere imza attı.

Portekiz'den Postiga, Hırvatistan'dan Klasniç, (A) Millilerden Semih ve Rusya'dan Torbinski rakip ağları havalandırmayı başardı. Postiga ve Klasniç'in golleri takımlarının elenmelerine engel olamadı. Ay-yıldızlılarda Semih kaydettiği golle maçı penaltılara götürürken, Rusya'dan Torbinski'nin uzatmanın 112 dakikasındaki golü takımının 2-1 öne geçmesini sağladı ve bir üst tura çıkmasına yardımcı oldu.

GOLCÜLER


Nuno Gomes ve Postiga (Portekiz), Schweinsteiger, Klose ve Ballack (Almanya), Klasniç (Hırvatistan), Semih (Türkiye), Pavlyuchenko, Torbinski ve Arshavin (Rusya), Van Nistelrooy (Hollanda), çeyrek final mücadelelerinin golcü isimleri olmayı başardı.

MAÇIN ADAMLARI

Çeyrek finaldeki 4 karşılaşmada, Almanya, Türkiye, Rusya ve İspanya'dan oyuncular ''Maçın adamı'' kategorisine seçildi.

Türkiye'den Hamit Altıntop, Almanya'dan Bastian Schweinsteiger, Rusya'dan Andrei Arshavin ve İspanya'dan Iker Casillas '' maçın adamı'' olmayı başardı. İspanyol kaleci Casillas, grup maçlarında bu istatistiklere giren Hırvat kaleci Pletikosa'dan sonra bu kategoride yer alan ikinci ''file bekçisi'' oldu.