BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.412,39
HABER /  SPOR

Rıdvan Dilmenin 11i!

Rıdvan Dilmen 11'i yaptı. Fatih Terim'i de o futbolcu konusunda uyardı. Sakın ha... İşte Dilmen'in söyledikleri;

Abone ol

Rıdvan Dilmen, Fatih Terim'i "Stoperde Hakan Balta’dan başkası oynarsa başımıza bela alırız" diye uyardı. Dilmen "Benim 11’im bile belli. Bu kadroyla oynarsak İspanya’yı durduran İtalya gibi oluruz. Ama kenarlarda faul yapmayalım." dedi...

Rıdvan şunları söyledi:

SAKIN HA!

“Önce kestirmeden şunu söyleyeyim, Almanlar’la oynuyorsun.. Öyle denenecek futbolcun yok artık. Şimdi konuşuluyor, ”Mehmet Topal stoper olacak “, ”Marco Aurelio da orada oynar“ diye.. Ben ikisine de ”Sakın ha!“ diyorum.. Topal’ın, Aurelio’nun orta sahadaki her hamlesi faullük.. O faulleri stoperdeyken yaparsan kendini de takımı da yakarsın.. Ayrıca bunlar arkalarında 2 defans adamı varken oynamaya alışmış.. Onları son adam gibi görmek saçmalık olur..

HERKES KENDİ BÖLGESİNDE OYNASIN

Ama Uğur Boral’ın solbekte, Hakan Balta’nın stoperde oynamışlığı var.. Almanya’ya karşı herkes kendi bölgesinde oynayacak.. Portekiz maçında ben niye Fatih Terim’i eleştirdim? Colin Kazım’ı orta sahanın içinde -dikkat edin kanatta değil- kullandı.. Sonra Sabri’yi soktu, onu da orta sahanın içinde oynattı.. O bölgede hiç oynamamış 2 oyuncu döküldüler doğal olarak.. Allah’tan da bizim rakibimiz olmayan Portekiz’e karşı yaptı bu hataları.. Bunları denemese de Portekiz bizi yenebilirdi..

RIDVAN DİLMEN'İN İLK 11'İ

Ben ilk 11’i bile yaptım şimdiden.. Kalede Rüştü, sağda Sabri, stoperler Gökhan Zan, Hakan Balta, solda Uğur Boral.. Orta sahanın sağında Hamit, ortada Topal-Aurelio, solda Ayhan.. Forvette Semih, arkasında ister Gökdeniz’i, ister Mevlüt’ü, ister Kazım’ı oynat.. Budur doğru olan, başka alternatifi yok.. En kötü, Emre’yi son yarım saatte sokarsın duruma göre, kenardan tehdit olur..

NEDEN BU 11?

Neden bu 11, biliyor musun? Orta saha ancak bu 4 adamla dirençli olur.. Ayhan’la Hamit oyunun her 2 yönünü de oynayabilirler.. Ayhan, son maçlarda G.Saray’da forvet arkası bile oynamıştı Sivas’a karşı, müthiş verimli oldu.. Hamit, Bayern’de o bölgede oynuyor.. Mehmet Topal ile Aurelio da kendi kulüplerinde ön liberonun adamı.. Bu dörtlünün fizik kapasiteleri ve top alışverişleri iyi, Almanlar’la ancak böyle başedebiliriz..

TAKIM DA UZUYOR

Önceki günkü İspanya-İtalya maçına döndürürüz mücadeleyi bu kadroyla.. Almanlar üstünlük sağlayamazlar, sen de arada bir tane bulursan, atarsın.. Şu var yalnız: Öyle kenarlarda gereksiz faul yapmayacaksın, cezalandırırlar hemen.. Bu 11’le takımı da uzatıyoruz; Aurelio, Topal, Semih kafaya çıkan oyuncular çünkü.. Hakan Balta bizim Milli Takım’da en iyi kafaya çıkan adam..

ALMANYA'NIN KADROSUNDA HİÇ EKSİK YOK

“Önce şu uyarıyı yapayım.. ”Hırvatlar Almanlar’ı yendi, biz Hırvatlar’ı yendik, dolayısıyla biz Almanlar’ı yeneriz“ diyenler bile var.. Bunların hepsi mahalle lakırdısı.. Almanya buraya gelirken favoriydi ve şu anda kadrolarında hiç eksikleri yok.. Bu turnuvada çift forvetleyken kötü, tek forvetleyken iyi oynadılar.. Oysa ben bize karşı çift forvetle oynamalarını hiç istemem.. Çünkü defansımız sorunlu..

Kaynak: Vatan