BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,83
ALTIN 2.393,22
HABER /  GÜNCEL

Gülene Türkiye kapısı açıldı

Yargıtay, Gülen davasında kararını verdi. Gülen Hoca'ya Türkiye kapısı açıldı. Peki hoca döner mi? İşte gelişmeler:

Abone ol

İNTERNETHABER

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Laik devlet yapısını değiştirmek ve yasadışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla yargılanarak beraat eden Gülen'in, beraatini onadı.

Yargıtay'ın bu kararının ardından Gülen'in Türkiye'ye dönüşü için herhangi bir engel kalmamış oldu.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'ndan (TMK) yargılanan Fethullah Gülen'e verilen beraat kararını onayan Daire kararına yapılan itirazı reddetti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, ''laik devlet yapısını değiştirmek ve yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasa dışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyette bulunmak'' suçlarından yargılanan Gülen hakkında beraat kararı vermişti.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, beraat kararını onamıştı. Bunun üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu karara itiraz etmişti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu da bu itirazı karara bağladı.

Genel Kurul, Başsavcılığın itirazını oy çokluğu ile reddetti. Ret kararıyla ile birlikte 9. Ceza Dairesi'nin onama kararı kesinleşti.

FETHULLAH GÜLEN DÖNER Mİ?

Yargıtay'ın beraat kararını onamasının ardından Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönüşü önünde hiç bir engel kalmadı. Peki Gülen bu karardan sonra döner mi? En yakınındaki isimler konuştu.

DÖNECEĞİNİ SANMIYORUM

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, "Yakın ve orta vadede döneceğini sanmıyorum. Dönüşü ile birtakım sıkıntılarının yaşanacağını düşünüyordur. Genel bir huzur havası ortaya çıkmadıkça döneceğini sanmıyorum. Kendisi Türkiye'nin durumunu çok iyi analiz ediyor. Hatalı bir adım atmak istemiyor. Kendisi üzerinden bir gerilim istemeyecektir" diye konuştu.

HUMEYNİ GİBİ OLMAZ

Fethullah Gülen'in sağ kolu Hüseyin Gülerce : "Bu kararın ardından dönmesini arzu ediyorum. Beraat kararının onanmasının ardından bir engel kalmadı. Dönüşü Humeyni'ye benzetenler, yer yerinden oynayacak diye düşünenler varsa yanılırlar. Gülen tevazu sahibi bir insan".

DİĞER YORUMLAR

Ahmet Hakan: "Aslında bu davanın bastan beri problemli olduğu kanaatindeyim. Çünkü davanın suçlaması bir terör örgütü lideri olduğu. Bu çok ağır bir suçlama. Tek kişilik terör örgütü gibi bir saçlama.Hukuka uygun bir karar. Saçma sapan birşey olduğu zaten belliydi. (...)Dönecektir öyle görüyorum, dönmesi konusunu abartmayalım."

Nazlı Ilıcak: "Dönebileceğini pek sanmıyorum. Gülen ismini kullanarak kargaşa yaratılabilir. Ülkeyi karıştırmak isteyenler bunu kullanabilirler. Bu kadar karışık bir dönemde Gülen'in döneceğini sanmıyorum. Makul bir süreç oluşursa o zaman dönmeyi düşünecektir."

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü: "Fethullah Gülen benim açımdam dönse ne olur dönmese ne olur. Sıradan bir adam. Yurtdışında yaşayan binlerce insandan bir tanesi. Beni ne sevindirir ne de üzer, hiçbirşey olmaz."