BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.396,11
HABER /  POLİTİKA

Bildiri savaşına müdahale

MHP lideri Bahçeli'nin önerisi karşılık buldu. Cumhurbaşkanı Ankara'daki bildiri savaşına el koymaya hazırlanıyor.

Abone ol MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Hükümet ve Yargıtay arasındaki ‘bildiri savaşı’nda durumun vahim olduğunu ifaderek, Cumhurbaşkanı’nı inisiyatif almaya çağırması, karşılık buldu. Cumhurbaşkanı Gül, Bahçeli’nin çağrısını değerlendireceğini açıkladı.

Gül, haftalık olağan görüşme çerçevesinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ı Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Görüşme, yaklaşık 50 dakika sürdü.

Gül, daha sonra Burkina Faso Dışişleri ve Bölgesel İşbirliği Bakanı Djibril Yipene Bassole’yi kabulünde, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Gül, “MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin değerlendirmesini nasıl karşıladığı” yönündeki soruya, “Önüme yeni geldi. İnceliyorum, değerlendireceğiz” karşılığını verdi.

Gül, Türkiye’nin arabulucu olduğu Suriye-İsrail görüşmelerini nasıl değerlendirdiği ve ilerleme sağlanıp sağlanmadığına ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

“Görüşmelerin başarıyla bitmesini arzu ediyorum. Sevindirici olan bir şey. Çünkü Türkiye’nin çok gayreti oldu. Görüşmelerin başlaması ve başarıyla devam etmesi bölgeye istikrar getirecektir. Bölgenin güvenlik ve refahı artacaktır. Başarıyla neticelenmesini arzu ederim.”