BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Biden Yunanistan'la böyle dalga geçti

Yunanistan'da bulunan ABD Başkan Yardımcısı Yunanistan Başbakanı ile öyle bir dalga geçti ki...

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Yunan Cumhurbaşkanı Papulyas'a, önce "Size para getirdik" dedi, sonra da "Şaka" deyip kahkahayı patlattı. Kriz karikatürleri son günlerde ABD basınında da geniş yer buldu.

Ekonomik krizle boğuşan ve bir türlü bu bataktan çıkamayan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri en çok Amerika'da 'alay' konusu oluyor. Bunun son canlı örneği ise ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Yunanistan'a yaptığı ziyaret sırasında yaşandı. Türkiye'nin ardından Yunanistan'ı ziyaret eden Biden, başkent Atina'da Yunan Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas ile bir araya geldiğinde krizle ilgili esprisini de patlattı.

SİZE PARA GETİRDİK

Papulyas'ın "ekonomik krizle ilgili yardım talepleri"nin ardından sözü alan Biden bu sırada, ABD heyetindeki bir yetkilinin sırtına eliyle vurarak, "Bu arkadaş, bizim hazineyi temsil ediyor. Cebinde çok para var, size milyonlarca dolar getirdi" dedi.

Papulyas'ın tepkisizliğine karşı bir an duraklayan Biden, "Şaka yaptım" der gibi kahkaha attı. Biden'in kahkahasına daha sonra Papulyas ve Yunan heyeti de eşlik etti. Bu arada, ABD basınında da AB'deki ekonomik kriz özellikle karikatüristlere önemli malzeme olmaya devam ediyor. Amerikan basınında AB'nin konu edilmediği ve "dalga" geçildiği hissi veren karikatürler eksik olmuyor