BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.464,86
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'de 'şike' yapan kim?

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 'AKP'de, Sayın Başbakan sonrası dönem için bir iç hesaplaşma 'şike yasası' üzerinden yürütülüyor' iddiasında bulundu.

Abone ol

Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, KCK operasyonlarına değindi.

Bu operasyonlar çerçevesinde tutuklamalar yapıldığını hatırlatan Yeniçeri, ''Bu yapının amacı, Türkiye coğrafyasının belirli bir kısmında devlet otoritesini kırarak onun yerine örgüt otoritesini kurmaktır. Daha da açığı KCK, 'devlet içinde devlet', 'millet içinde millet' yaratma projesidir'' dedi.

Yeniçeri, ''Bütün bunlar yaşanırken, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin nerede olduğunu, MİT'in ve diğer istihbarat teşkilatlarının hangi işlerle meşgul olduklarını, devlet yetkililerinin hangi önlemleri aldıklarını milletin bilmek ve öğrenmek hakkı vardır'' diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, şike cezalarını indiren kanunu bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderirken ileri sürdüğü gerekçelerin yerinde olmadığını öne sürdü. Yeniçeri, ''Sayın Cumhurbaşkanı'nın milleti ayrıştıran yasalarda da aynı hassasiyeti göstermesini beklerdik'' dedi.

ŞAMİL TAYYAR'A 'SULANDIRMA' ÇAĞRISI

Yeniçeri, bir başka soru üzerine, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, söz konusu kanunun referanduma götürülmesi teklifini değerlendirirken, ''Bunu yadırgıyorum. Konu sulandırılmaya çalışılıyor'' ifadesini kullandı.

Bir başka soruyu yanıtlarken Yeniçeri, ''Şike kanunu ilişkin AKP içerisinde devam eden tartışmaların iç hesaplaşma olduğunu'' öne sürdü. Yeniçeri, ''Biliyorsunuz, Başbakan Erdoğan rahatsız. Sanki AKP'de, Sayın Başbakan sonrası dönem için bir iç hesaplaşma 'şike yasası' üzerinden yürütülüyor. Başbakan sonrası siyasetin çok fırtınalı geçeceğini sanıyorum'' iddiasında bulundu.