BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li meclis üyesi açlık grevinde

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Yalçın Özdemir, Dersim olaylarına ilişkin belediye meclisine sunduğu önerge reddedilince açlık grevi başlattı.

Abone ol

Çankaya Belediyesinin Mithatpaşa Caddesi'ndeki hizmet binasında açlık grevi başlatan Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''1938'deki Dersim olaylarının lanetlenmesi'' amacıyla Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde film ve belgesel gösterilip sempozyum düzenlenmesi, ayrıca ilçede bir parka ya da sokağa ''Dersim 1938'' adı verilmesi talebiyle 6 arkadaşıyla belediye meclisine önerge sunduklarını kaydetti.

Teklifin gündeme dahi alınmasının reddedildiğini ifade eden Özdemir, buna tepki amacıyla açlık grevi başlattığını bildirdi.

Çankaya Belediyesi'nin sosyal konulara duyarlı olduğunu söyleyen Yalçın Özdemir, ''Konuyu gündeme alıp tartışabilir, daha sonra da reddedebilirsiniz. Ancak önergenin hiç gündeme alınmadan reddedilmesi antidemokratik bir uygulamadır ve Dersim'de yapılanların günümüzde hala devam ettiğini gösterir'' dedi.

Kendisinin de Alevi olduğunu kaydeden Özdemir, Dersim'e ilişkin açıklamaların, AK Parti'nin yaptığı Alevi açılımının devam ettiğini gösterdiğini ifade etti.

Özdemir, demokratik bir tepki olarak nitelendirdiği eylemi, Cuma günü sonlandıracağını belirtti.