BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İsrail'in Gazze saldırısında bir militan öldü

Gazze'deki hava saldırısında İslami Cihad militanı öldürüldü. Hamas, bölgeye sevkettiği güçlerin İsrail askerleriyle çatıştığını söylüyor ama İsrail ordusu kara operasyonu konusunda yorum yapmadı.

Abone ol

Filistinli hastane yetkilileri İsrail'in hava saldırısında Filistinli bir militanın öldüğünü ve en az iki kişinin de yaralandığını söylüyor.

İslami Cihad, ölen kişinin örgütün askeri kanadına üye olduğunu doğruladı.

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusunda bulunan ve İsrail topraklarına roket saldırısına hazırlanan iki grup militanın hedef alındığını açıkladı.

Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas, bölgeye sevkettiği güçlerle İsrail askerleri arasında karşılıklı ateş açıldığını söylüyor.

İsrail ordu sözcüsü, Hamas'ın bildirdiği kara operasyonuna dair bir yorumda bulunmadı, fakat ''İsrail devletini terörle hedefleyenlere karşı harekete geçmeye devam edileceğini'' söyledi.

Geçen ay İslami Cihad ve İsrail güçleri arasında birkaç gün süren çatışmada örgütün dokuz üyesi ve İsrailli bir sivil ölmüştü.

İsrail Genel Kurmay Başkanı Benny Gantz, İsrail'in güneyinde yaşayan yüzbinlerce sivili roket saldırılarından korumak için operasyon başlatmaya hazır oldukları uyarısında bulundu.

Gantz, ''Eğer başka bir seçenek yoksa, Gazze'de nasıl operasyon düzenleneceğini biliyoruz.'' dedi.