BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Beyaz eşya devi Arçelik Rusyaya yerleşti

Arçelik, geçtiğimiz yıl temelini attığı Rusya'da iki ayrı fabrikayı aynı anda hizmete açtı.

Abone ol

Avrupa'nın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi Arçelik, geçtiğimiz sene temelini attığı Rusya'da iki ayrı fabrikayı aynı anda hizmete açtı.

Koç Grubu'nun kendi planladığı ve yurtdışında inşa ettiği ilk fabrikaları olan tesisler 90 milyon euroya maloldu. Fabrikalarda Beko markasıyla üretim yapılacak.

Tesislerin açılışı için düzenlenen törende konuşan Koç Holding Şeref Başkanı ve Arçelik Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Rusya'daki beyaz ve kahverengi eşya imkanlarını ve uzun vadedeki potansiyeli gördükleri için bu ülkeye yatırım yapmaya karar verdiklerini söyledi. Koç, şunları söyledi:

"Bu iki tesis, kendi planladığımız ve yurtdışında inşa ettiğimiz ilk fabrikalarımızdır ve 90 milyon euroya malolmuştur. Rakam pek büyük gibi görünmese de, atılan adım çok büyüktür. Bu yatırımların, uluslararası markamız olan Beko isminin daha da yayılmasına ve güçlenmesine yardım edeceğine inanıyorum."

Arçelik'in, Avrupa'da üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi olduğunu ve 300 buluşu bulunduğunu da ifade eden Koç, ''Arçelik 32 patente sahiptir ve Türkiye'nin patent şampiyonudur'' diye konuştu. Arçelik'in, ilk fabrika temelinin 1954 yılının ekim ayında ve cuma günü atıldığını hatırlatan Koç, bugün de yeni tesislerin yine bir ekim ayında ve cuma günü hizmete açılmasının önemli bir tesadüf olduğunu söyledi.