BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Fransaya seslendi

Başbakan Erdoğan Ankara'da katıldığı bir açılışta Fransa'ya tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın, 'Ermeni soykırımı'nı inkar edenlere hapis cezası öngören yasayla, kendi tarihine, özgürlüklere ve demokrasi tarihine kara bir leke çaldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, verilecek tepki konusunda her türlü adımın atıldığını belirterek, "biz sakin olacağız, attığımız adımı bilerek atacağız" dedi.
Erdoğan, "özgürlük ve demokrasi mücadelesinden dünyada anlayamayanlar, akıl tutulması girdabına girmiş olanlar var. Fransa Parlamentosu, tarihe, özgürlüklere bir kara leke çalmıştır" dedi.

"Bir tarafan Türkiye'ye 301'inci madde ile ilgili akıl vereceksin, diğer taraftan da bunu yapacaksın" diyen Erdoğan, "biz 301 ile ilgili bu kadar rahat konuştuk. Bize akıl vermeye çalışanlar, bu aklı kendilerine saklasınlar" diye konuştu.

"Sakin olmalıyız"

Fransa'nın kararının ardından son günlerde gündeme gelen boykot çağrılarına da değinen Erdoğan, "biz sakin olacağız. Attığımız adımlarımızı düşünerek atacağız. Ürün almamak acaba kurbağayı ürkütür mü?" diye sordu.

Fransa'da 500 bin Türk vatandaşı olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "oradaki Türklerin konumu en az Ermeniler kadar güçlü olmalıdır. Bize de Fransa'daki kardeşlerimize de görev düşüyor" dedi.

Erdoğan, "kimse birbirine karşı sorumsuz değildir. Bunu Türkiye de, Fransa da bilecektir. Ermenistan ile Türkiye arasında bir sorun varsa üçüncü ülke kendine vazife çıkarmasın" ifadesini kullandı.