BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Boschdan alternatif yakıt sistemleri

Bosch'un, alternatif yakıtlar için enjeksiyon teknolojileri geliştirdiği bildirildi.

Abone ol

Dünyanın önde gelen otomotiv teknolojileri üreticisi Bosch'un, alternatif yakıtlar için enjeksiyon teknolojileri geliştirdiği bildirildi. Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, Avrupa'da binek araçlar için benzin ve dizelin standart yakıt olmaya devam ettiği, ancak benzin ve dizel fiyatlarındaki artışın, alternatif yakıtların giderek daha fazla gündeme gelmesine ve önem kazanmasına neden olduğu belirtildi.

Bosch'un, bu konudaki çalışmalarına hız vererek benzin ve dizel motorları için ürettiği motor yönetim sistemlerine ek olarak alternatif yakıtlar için de sistemler geliştirdiği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: ''Bosch'un NG-motronik esnek motor yönetim sistemleri ile araçlar hem benzin hem de CNG ile çalışabiliyor. Hatta yanma motorunun performansını etkilemeden sürüş esnasında bir yakıttan diğerine geçmek de mümkün oluyor.

Özellikle Almanya'da, doğal gaza uygulanan vergilerin düşük olması ve çevre dostu yakıt sağlayan servis istasyon ağının hızla genişlemesi, CNG'yi giderek, daha fazla tercih edilen bir seçenek haline getiriyor. Bosch'un doğal gaz için geliştirdiği sistemler, benzine kıyasla yüzde 25 daha az karbondioksit üretiyor ve hiç partikül emisyonu üretmiyor.

Bu özellik CNG'yi yalnız Avrupa pazarı için çekici hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda Asya'daki doğal gaz konusundaki gelişmeler açısından da büyük potansiyel sunuyor.'' Doğal gazın, bugün benzin ve dizelin alternatiflerinden sadece biri olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Özellikle Brezilya'da benzinin yanında alkol da yakıt olarak kullanılıyor. Bosch'un geliştirdiği esnek yakıt yönetim sistemiyle araçlar alkol gibi benzinle de çalışabiliyorlar. O an kullanılan yakıtın bileşimine bağlı olarak sistem, enjeksiyon ve ateşleme sistemini otomatik olarak adapte ediyor. 3 yakıtlı sistemle Brezilyalı şoförler benzin, alkol ve doğal gazla depoyu doldurabiliyorlar. Alkol ve doğal gaz için olan motor yönetim sistemiyle Bosch, benzin ve dizele alternatif olan kaynakları koruyan modern ve çevre dostu sistemlerin geliştirilmesindeki uzmanlığına bir kez daha dikkat çekiyor.''