BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.427,09
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli yanlış yaptığını itiraf etti

Cübbeli Ahmet Hoca "fetvaya göre değil, takvaya göre yanlış yaptığını" itiraf etti.

Abone ol

Müritlerine yaptığı uyarıların aksine kadın ve erkeklerin olduğu ortamda denize giren "Cübbeli Ahmet Hoca" lakaplı Ahmet Ünlü, "fetvaya göre değil, takvaya göre yanlış yaptığını" itiraf etti. İlahiyatçılara göre Ünlü, "günah işlemediğini ancak daha dikkatle davranması gerektiğini" belirtiyor.

Ünlü, Vakit gazetesine yaptığı açıklamada, kadın ve erkeklerin bulunduğu ortamda denize girmesinin doğru olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Kadın buluğ çağına geldiği andan itibaren el ve yüzleri haricinde vücudunun bütün uzuvları avret mahallidir ve yabancı erkekler tarafından görülmesi haramdır. Ama fetva buluğa erdikten sonra bu haramı getirir. Dolayısıyla Malta'daki deniz görüntüleri düşünüldüğünde fıkha göre haram işlemedim ama bizim Mahmut Efendi'nin takva (dinin yasak ettiği şeylerden sakınıp buyurduklarını yerine getirme) ekolüne göre yaptığım yanlıştır. Bizim cemaatin ekolü yabancı bir kadınla aynı mekanda bulunulduğu zaman hemen tepki koymaktır ama ben bunu yapamıyorum. Takvaya göre bu kızı çıkarmam veya benim hemen dışarı çıkmam gerekiyordu. Ancak ben bu adamı tanıdığımda o kız 3 yaşındaydı. Malta'da da 9 - 10 yaşlarındaydı, yani buluğa ermemişti. Yine de benim onu dışarı çıkarmam veya kendim çıkmam gerekiyordu."

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Tuğ, İslami inceliği, rafine davranışları içerdiğini belirttiği "takva"nın, Allah'a yakın kişilerin daha incelikle davranması anlamına geldiğini söyledi. Tuğ'a göre, Ünlü bu açıklamasıyla günahkar olmadığını ancak daha dikkatli davranması gerektiğini vurguluyor.