BIST 9.735
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.433,46
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'ta temizlik başlıyor

Beşiktaş yönetimi sezon sona ermeden, yeni sezon öncesi takımdan gönderilecek oyuncuları belirlemeye başladı.

Abone ol

Beşiktaş yönetimi sezon sona ermeden, yeni sezon öncesi takımdan gönderilecek oyuncuları belirlemeye başladı.

Siyah Beyazlı yönetimin ilk sırasında Mert Nobre bulunuyor. 2006 yılında Beşiktaş'a gelen ve Siyah Beyazlı takımın şampiyon olduğu 2008-2009 sezonu dahil, beklenen performansı veremeyen Nobre'nin sezon sonu takımdan gönderilmesine kesin gözü ile bakılıyor. Beşiktaş'tan yıllık 2.2 milyon Euro kazanan Nobre'nin Siyah Beyazlı takımla mukavelesi 31 Mayıs 2012'de sona erecek. Ancak Beşiktaş yönetimi bu tarihi beklemeden Nobre ile yolları ayıracak.

Türk statüsünde oynayan Brezilyalı oyuncu önümüzdeki sezon Beşiktaş'ta kalmak isterse yıllık ücretinin en az yarı yarıya düşürülmesi gündeme getirilecek. Nobre'nin kendisine sunulan şartları kabul etmesi halinde takımda kalabileceği ancak kesin olarak gözden çıkarılan Nobre'nin Beşiktaş'tan ayrılma durumunun daha kuvvetli olduğu belirtildi.

Yönetim kurulunun ikinci sırasında ise Nihat Kahveci bulunuyor. İspanya'da uzun yıllar futbol oynadıktan sonra Beşiktaş'a dönen ancak son iki sezondur beklentileri karşılaymayan Nihat'ın da satış listesine konulacağı öğrenildi. Nihat'ın da Nobre gibi yıllık 2 milyon Euro'nun üzerinde ücret alması, tecrübeli oyuncunun takımdan gönderilmesini hızlandırnan bir faktör olarak göze çarpıyor. 31 Mayıs 2013 tarihine kadar Beşiktaş ile sözleşmesi bulunan Nihat'ın da yıllık ücretinde indirime gitmesi halinda düşükte olsa takımda kalma ihtimalinin olduğu belirtildi.
Listede üçüncü sırasında ise Erhan Güven bulunuyor. Genç oyuncu 2009-2010 sezonu öncesi Aydın Karabulut karşılığında Ankaraspor'dan alımıştı. 31 Mayıs 2011'de Beşiktaş ile sözleşmesi sona erecek olan Erhan'a yeni mukavele teklif edilmeyeceği kaydedildi.

Beşiktaş yönetiminin önümüzdeki günlerde bu listeyi uzatması ve en az iki yabancı oyuncu ile de yolların ayrılması için görüşmelere başlaması bekleniyor.