BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,53
ALTIN 2.382,78
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'ta Filip Holosko şoku

Beşiktaş

Abone ol

Beşiktaş'ta Holosko'nun 3 ay, Necip'in ise 4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Beşiktaş'ta sakatlık ordusuna son haftaların formda ismi Holosko da eklendi!..

Eskişehirspor maçında sakatlanan Slovak golcünün sağ ayak tarak kemiğinin kırıldığı açıklandı. Bu akşam ameliyat olacak olan yıldız futbolcunun 3 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

Devre arası kadroyu güçlendirmek isteyen Beşiktaş yönetimi, yeni yabancıya yer açmak için Holosko'nun sözleşmesi askıya almayı düşünüyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş yönetim kurulu üyesi ve sağlık komitesi başkanı Mete Düren, Holosko'nun detaylı kontrolleri sonrası sağ ayak tarak kemiğindeki kırığın tespit edildiği ve sahalardan 3 ay uzak kalacağını doğruladı. Düren ilk Holosko'nun ilk kontrollerinde sadece sağ ayak serçe parmağında görülen kırığın daha sonra tarak kemiğinde olduğu ortaya çıktığını belirtti.

Mete Düren ayrıca Holosko'nun sezonunun ikinci yarısı sözleşmesini dondurabileceklerini belirtirken, "Sözleşmesini dondurma konusunda kesin bir fikrimiz yok. Bu durumu oyuncuya da sormamız lazım. Yönetim kurulu olarak aklımızda böyle bir düşünce var ama tabi ki bu konuda son oyuncunundur" dedi.

Bobo, Nobre, Nihat'ın sakatlıkları nedeniyle yokluğu ve Fatih Tekke'nin de kadroya alınmaması nedeniyle Schuster'in  forvette tek alternatif genç isim Ali Kuçik kaldı.

BEŞİKTAŞ'TA NECİP DE 4 HAFTA YOK

Beşiktaş Kulübü, Eskişehirspor maçında sakatlık geçiren Necip Uysal'ın sol diz iç yan bağlarında ikinci derecede yırtık tespit edildiğini açıkladı.

Maçtan sonra yapılan kontrollerin ardından sakatlığı belirlenen Necip Uysal'ın 4 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Genç oyuncunun ligin ikinci yarısının ilk maçında formasına kavuşabileceği belirtildi.

SAKAT SAYISI 20’YE ULAŞTI

Sezona flaş transferler ve büyük umutlarla giren Beşiktaş, bu sezon sakatlıklar bakımından şanssız bir dönem yaşıyor. Siyah-beyazlılar, bu sezon Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda toplam 29 maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 28 futbolcu forma giydi.

"Kara Kartallar"da geride kalan 29 maçta toplam 18 futbolcu sakatlıkları nedeniyle bazı maçlarda görev alamazken, 19 ve 20. olarak Filip Holosko ile Necip Uysal katıldı.
Eskişehirspor maçında sağ ayak tarak kemiği kırılan Slovak futbolcunun 3 ay sahalardan uzak kalacağı, sol diz iç yan bağlarında ikinci derecede yırtık tespit edilen Necip’in ise 4 hafta takımını yalnız bırakacağı açıklandı. Diğer yandan, sezon başında sakatlanan ve uzun süre sahalardan uzak kalacağı anlaşılan Sivok’un sözleşmesi kulüp yönetimi tarafından yarım sezon dondurulmuştu.

SADECE 8 FUTBOLCU SAKATLANMADI

Beşiktaş’ta, 28 kişilik kadroda sakatlık yaşamayan futbolcu sayısı ise sadece 8 oldu.
Siyah-beyazlılarda, en çok forma giyen futbolcular olan İbrahim Üzülmez ile Alman futbolcular Fabian Ernst ve Roberto Hilbert sakatlıklara adeta meydan okudu.

Beşiktaş’ta ayrıca Rodrigo Tabata, İsmail Köybaşı, Michael Fink, Ersan Gülüm ve son maçlarda forma giyen Ali Kuçik, bu sezon sakatlıklar nedeniyle takımlarını yalnız bırakmadı. Bu arada Eskişehirspor maçında sakatlanan Ersan Gülüm’ün durumu da yapılacak tedavilerinin ardından netlik kazanacak.

FUTBOLCULAR VE SAKATLIKLARI

Beşiktaş’ta bu sezon sakatlıkları nedeniyle takımlarını yalnız bırakan futbolcular ve maç sayıları şöyle:

         Rıdvan Şimşek...: 20
         Ekrem Dağ.......: 17 (Sakatlığı sürüyor)
         Matteo Ferrari..: 16 (Sakatlığı sürüyor)
         Ricardo Quaresma: 12
         Yusuf Şimşek....: 11
         Rüştü Reçber....: 10 (Sakatlığı sürüyor)
         Mert Nobre......: 8 (Sakatlığı sürüyor)
         Fatih Tekke.....: 8
         Nihat Kahveci...: 7 (Sakatlığı sürüyor)
         Erhan Güven.....: 7
         Bobo............: 6 (Sakatlığı sürüyor)
         Mehmet Aurelio..: 5
         Hakan Arıkan....: 4
         Onur Bayramoğlu.: 4 (Sakatlığı sürüyor)
         Guti Hernandez..: 3
         Tomas Zapotocny.: 2
         İbrahim Toraman.: 2
         Cenk Gönen......: 2
         Filip Holosko...: 3 ay (Sakatlığı yeni başladı)
         Necip Uysal.....: 4 hafta (Sakatlığı yeni başladı)