BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  SPOR  /  BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ın hocası kim olacak? Başkan tarih verdi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Şenol Güneş'in yerine kimin geleceğiyle ilgili konuşurken ''Önümüzdeki haftadan itibaren yeni teknik direktör görüşmelerine başlayacağız" dedi.

Abone ol

A Milli Takım’ın başına geçecek Teknik Direktör Şenol Güneş, sezon sonunda siyah-beyazlı takımdan ayrılacak. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, teknik direktör konusunda yaşanan gelişmelerle ilgili yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

''Şenol Hoca'ya bir kırgınlığım yok''
Teknik direktörlük için ismi geçen takımın eski yıldızı Guti Hernandez’i biraz görmek istediklerini söyleyen Orman, “Onun yetkisi biraz artacaktır, onu görmek istiyoruz. Şenol Hoca'ya bir kırgınlığım yok. Bu profesyonel bir ilişki. Şenol Hoca, 1 Haziran'da başlamak için çok diretti. Ancak şu an iki maç var, Langaspor'dan bahsetmiyoruz, Milli Takım'dan bahsediyoruz. Ambleminde Türk bayrağı olan tek kulübüz, bu iki maça kim çıkacak? Yeni hoca belliyken başkasının çıkması normal değil" dedi. 

“İlk tercihimiz yerli” 
Fikret Orman, ilk tercihlerinin yerli teknik adam olduğunu belirterek, “Ama yabancı da olabilir. Şu ana kadar kimseyle görüşme yapmadım. Önümüzdeki haftalardan itibaren görüşmelere başlayacağız. Guti'ye şans vermemiz lazım. Şenol Hoca ile konuşacağız, onu biraz daha yetkilendirmesini isteyeceğiz ve bu şekilde fikrimiz netleşecek. Şenol Güneş'in fikirleri önemli ama bizim karar vermemiz lazım. Beşiktaş hocalığı zor bir görevdir. Yeni hocayı Beşiktaş seçimlerine eşdeğer açıklayacağız. Seçimi kimin kazanacağı belli değil, yeni gelecek yönetime de haksızlık etmemek lazım. Sanırım lig bitmeden seçimi bitiririz" diye konuştu. 

''Gökhan Töre ve Tolga'yı düşünmüyoruz''
"Gökhan Töre ve Tolga Zengin'i seviyorum.'' diyen Orman, ''İkisinin de kulüple problemi yok. Biz iki futbolcuyla da çalışmayı düşünmüyoruz. Tolga bizim kaptanımız, kendisini aşırı severim. İki futbolcuya yeni sözleşme yapmak istemiyoruz. Gökhan Töre oynamak istiyor ama biz kendisinden başka takıma gidip orada oynamasını istedik. Fakat kendisi sözleşmesi gereği kalıp burada oynamadan para almak istedi. Kararına saygı gösterdik. Tolga'yı yönetim kurulu kadro dışı bıraktı. Tolga gibi bir kalecinin bize Karius'u aldırmaması gerekirdi. Biz 3 kaleciye para ödüyoruz. O güveni verseydi Karius'u almazdık. Tolga çok iyi bir kaleci ama Beşiktaş'taki misyonu bitti. Bu iş sadece sevmekle olmuyor. Tolga'yı çok seviyorum, 10 numara bir insan. Bu iş sevmekle olsa, kızımı Beşiktaş kalecisi yapaırm. Çünkü en çok onu seviyorum." ifadelerini kullandı.

''Yabancı sınırını yasaklamak doğru değil''
Yabancı sınırlamasıyla ilgili düşüncelerini aktaran Orman, "Kulüpler Birliği'nde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerini tartışacağız. Bizim şu ana kadar ne bir adayımız var ne de böyle bir şey konuştuk. Fakat kulüplerimizi yakından ilgilendiren bir karar olacak. Yabancı konusunda da tartışma yapacağız. Ben yabancı sayısının indirilmesi taraftarı değilim. Yerli oyuncu oynatmanın da desteklenmesini düşünüyorum. Yabancı sınırını yasaklamak doğru değil." dedi.

Karius kalacak mı gidecek mi?
"Karius iyi bir kaleci olmasa Liverpool'da oynamazdı. Şampiyonlar Ligi finalinde oynadı. Hatalı goller yedi mi, yedi. Şu anda Beşiktaş'ın kalecisi ve sezon sonuna kadar devam edeceğiz. 1 sene daha sözleşmesi kalıyor, durumuna yeni hocamız karar verecek" ifadelerini kullandı.

"Kırgınlıklarım var ama adaylıktan çekilmem söz konusu değil''
Adaylık süreciyle ilgili konuşan Orman, şu ifadeleri kullandı;

"Ahmet Nur Çebi abinin başkan adayı olması beni üzmez ama karşıma çıkmaz zaten. Kendisi de söyledi. Biz 6,5 sene birlikte çalıştık ve birbirimizi iyi tanıyoruz. Karşı karşıya kalmamız da pek doğru olmaz. Zaten Ahmet abi de aday olmayacağını açıkladı. Aday olmak isteyenler olabilir. Bu ayıp bir şey değil. Herkes aday olabilir, kararı genel kurul verecek. Ben genel kurulun sahibi değilim. Şu anda Beşiktaş'a fayda sağlayacak bir aday olursa fedakarlık yaparım. Benden daha iyi yapacak olan varsa destek olurum. Kırgınlıklarım var ama adaylıktan çekilmem söz konusu değil."