BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.513,76
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş neden men edilmedi?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Beşiktaş'ın kupayı iade kararının UEFA tarafından olumlu karşılandığını ve bunun iyi niyet kabul edildiğini söyledi.Beşiktaş neden men edilmedi? VİDEOLAR İÇİN TIKLAYINBaşkan Aydınlar, UEFA'nın Beşikt

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Beşiktaş'ın kupayı iade kararının UEFA tarafından olumlu karşılandığını ve bunun iyi niyet kabul edildiğini söyledi.

Başkan Aydınlar, UEFA'nın Beşiktaş'ın süreçle ilgili davranışından memnun olduğunu belli ettiğini dile getirerek, "UEFA ile görüşmek için Cenevre'ye giden arkadaşlarımıza bunu ilettiler. 'Beşiktaş'ın biz kupamızı iade edeceğiz, aklanırsak alacağız' demesini UEFA olumlu karşıladı. Fenerbahçe de bu şekilde davransaydı daha farklı olurdu. Beşiktaş'ın bir yöneticisi bulaştı, hocası bulaştı. Ama Beşiktaş iyi niyetli davranıyor, diye Cenevre'ye giden arkadaşlarımıza söylemişler" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli yöneticilere olağanüstü genel kurula gitmelerini ve bu konuyu tartışmalarını söylediğini anlatan Aydınlar, "Seçimli, ya da seçimsiz yapılacak genel kurulla bunu tartışmalarını söyledim. Bu da yapılmadı. Beşiktaş'ın davranışının UEFA tarafından övülmesi bize bir tüyo verdi. Biz de bunu kendilerine ilettik, bunu değerlendireceklerini söylediler, ama bir şey yapılmadı. Onlar bu konuda adım atmadılar, suçsuz olduklarına inanıyorlar. Biz de, kanıtlanmadıkça herkes suçsuzdur diyoruz" şeklinde konuştu.

ÇARŞI İSTEMİŞTİ

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın şike soruşturmasında adı geçenlere 'Arının da gelin' çağrısının ardından Beşiktaş Başkanı Demirören, Asbaşkan Adalı ve Teknik Direktör Havutçu, aklanana kadar kupayı federasyona iade etme kararı almıştı.