BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Platini'ye Fener'i ihbar eden yönetici

Şike soruşturmasında diğer kulüpleri es geçip sadece Fenerbahçe dosyasını UEFA'ya hangi takımın yöneticisi yolladı?

Abone ol

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men kararı şoke etti. UEFA'nın baskısıyla Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu kararı aldığı konuşuluyor.

Kamuoyu "Neden sadece Fenerbahçe cezalandırıldı?", "Soruşturmada adı geçen Trabzonspor ve Beşiktaş'a neden "Avrupa'da devam" denildi?" sorularına cevap arıyor.

İşte bu karanlıkta kalan nokta Beyaz TV'de canlı yayında aydınlatıldı. Takvim yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Türkiye'den bir kulüp yöneticisinin sadece Fenerbahçe dosyasını UEFA'ya gönderdiğini, bu nedenle Fenerbahçe'yle ilgili karar alındığını iddia etti.

BAŞKA TAKIMIN YÖNETİCİSİ GÖNDERDİ

Programda TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınları istifaya çağıran Ahmet Çakar'ın hedefinde federasyon vardı. Yazarın "Gücünüz Fener'e mi yetiyor kardeşim. Beşiktaş niye Avrupa liginde oynuyor?" sorusuna Kütahyalı cevap verdi. Yazarın sarı lacivertli taraftarları çıldırtacak türdendi:

PLATİNİ METNİ OKUYUNCA ŞOKE OLUYOR

"Bütün Fenerbahçelilere sesleniyorum. Fenerbahçe ile ilgili iddia edilen delil klasörleri ve ilgili  tapeler bir şekilde bir başka takımın yöneticisi tarafından UEFA'ya İngilizce ve Fransızca olarak gönderildi. Gönderilme üzerine Plati'nin eline geldi. Platini'de başsavcıya iletti. Platini metni Fransızca okuduğunda şoke oluyor. 

DOSYA GELENE KADAR UEFA İLGİLENMİYORDU

Bu kadar net açıklıyorum. Beşiktaş ve Trabzon ile ilgili herhangi bir şey yok. Fenerbahçe ile ilgili UEFA'nın eline gelince o sırada "Türkiye'de neler oluyor" diye takmayan UEFA, Fenerbahçe ile ilgili kimi tapeler üzerinden olay çıkıyor.  Başsavcı Pierre Corno bunu inceliyor ve kararı o zamandan veriyorlar. Biz bunları "UEFA el koyabilir" diye 11 Temmuz'da boşuna yazmadık. "