BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,74
ALTIN 2.493,49
HABER /  SPOR

Beşiktaş ile Sergen Yalçın arasında zamlı yeni sözleşme masada

Sezona kötü başlayan Beşiktaş'ı şampiyonluğun en büyük adaylarından biri haline getiren teknik direktör Sergen Yalçın'ın sözleşmesi zamlı bir şekilde uzatılıyor.

Abone ol

Geçtiğimiz ocak ayında Abdullah Avcı'nın görevden ayrılmasıyla takımın başına geçen Sergen Yalçın, 1.5 yıllık sözleşmeye imza atmış ve takımı 7. sıradan 3. sıraya taşıyarak büyük bir başarı sağlamıştı.

Bu sezon başında takımın önemli oyuncularının gitmesinin ardından yeni bir yapılanma oluşturan Sergen Hoca, ilk maçlarda sıkıntı yaşasa da kısa süre içerisinde oyun sistemini oturtarak takımı şampiyonluğun en önemli adaylarından biri haline getirdi.

Yönetim harekete geçti
Başkan Ahmet Nur Çebi’nin bir TV programında, “Sergen Hocamızdan çok memnunuz. Ne zaman isterse sözleşme uzatırız.” sözlerine, Yalçın’dan, “Başkan ve yöneticilerin her röportajda hocamız ne kadar isterse devam edebilir açıklaması beni rahatsız ediyor. Kontratlar böyle yapılmıyor.” cevabı gelmesi sonrasında yönetim, bu konuyu çözmek için harekete geçti.

İşte zamlı sözleşme
Bu doğrultuda tecrübeli teknik adamın yıllık 7 milyon TL olan maaşı, 10 milyon TL’ye çıkarılarak 2 senelik daha sözleşme yenilenmesi bekleniyor. Bu sözleşmeyle birlikte Sergen Yalçın'ın, takıma daha fazla odaklanabilmesine yardımcı olmak amaçlanıyor.