BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  SPOR  /  BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Avrupa'ya havlu attı paralar uçtu gitti

Beşiktaş, Trabzonspor’un cezası sonrasında Devler Ligi’nden 250 milyon lira hayal ederken Avrupa Ligi’nden de elenip en az 90 milyon liradan oldu.

Abone ol

Beşiktaş’ın, toplam kadro değeri 22,7 milyon avro olan Portekiz’in orta sıra takımlarından Rio Ave’ye elenip Avrupa’ya veda etmesi hem taraftarı kızdırdı, hem de kulübü büyük bir gelirden mahrum etti.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Trabzonspor’un Avrupa kupalarından men cezası almasının ardından ligi üçüncü bitiren Beşiktaş için aslında Şampiyonlar Ligi şansı doğmuştu. Devler Ligi’ne girmek en az 250 milyon liralık bir gelirin elde edilmesi manasına geliyordu.

Üst üste hüsran
Ancak siyah-beyazlılar Yunanistan’ın PAOK takımına 3-1 yenilerek bu büyük rüyayı erken sonlandırdı. Ancak yine de Avrupa Ligi’nde yola devam etme umudu sürüyordu. Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Rio Ave gibi ‘çerez’ bir takım çıkmıştı Kartal’ın karşısına. Beşiktaş evinde öne geçtiği maçta bitime beş dakika kala kalesinde golü görünce maç uzatmalara taşınmış, penaltı atışlarında ise üst üste gelen ‘karavanalarla’ Kartal, Avrupa’ya veda etmişti.

Direkt gitmek vardı
Avrupa Ligi’nin elde kaçması ise Beşiktaş’ın en az 10 milyon avroluk (Yaklaşık 90 milyon lira) bir gelirden de olmasına sebep oldu. Kısaca siyah-beyazlılar 250 milyon liralık bir gelir beklerken, 90 milyon avronun de elinden uçup gitmesini engelleyemedi. Beşiktaş, geçen sezon ligi dördüncü bitirse direkt Avrupa Ligi gruplarına kalacak ve bu para kasaya girecekti. Lig dördüncüsü Sivas daha sezon başında bu bedeli garantiledi. Bir başka deyişle Beşiktaş’a ödül gibi görünen üçüncülük, cezaya dönüşmüş oldu.