BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi 17 yaşındaki dansçıyla birlikte olmakla suçlandı

İtalyan başbakanını koruyan dokunulmazlığın Anayasa Mahkemesi'nce iptalinin ardından gündeme gelen ilk dava, 17 yaşındaki bir striptizciyle para karşılığı birlikte olduğu suçlamasıyla açıldı. Başbakan ayrıca, gücünü kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Abone ol

İtalya başbakanı Silivio Berlusconi hakkında, 17 yaşında bir striptiz danscısıyla birlikte olmak suçlamasıyla yeni bir dava açıldı.

Ruby olarak tanınan dansçının hırsızlık suçlamasıyla tutuklandığı, ancak başbakanın araya girmesiyle salınıverildiği öne sürülüyor.

Berlusconi, sözkonusu dansçı gözaltındayken polisi aradığını kabul etti.

Suçlamaları yanlış birşey yapmadığını söyleyerek reddeden Berlusconi, yalnızca bir tanıdığına yardımcı olduğunu belirtti.

Başbakanıın avukatları ise suçlamaları absürd ve saçma olarak nitelerken, gerçekleri anlatabilecek tanıkların mevzut olduğunu söylediler.

Davayı açan savcılar ise başbakanı gücünü kötüye kullanmak ve küçük yaştaki hayat kadınıyla para karşılığı birlikte olmakla itham ediyorlar.

Ruby lakabıyla bilinen Fas asıllı Karima El Mahroug başbakanla birlikte olduğu iddialarını yalanlarken, Berlusconi'nin davetlesi olarak katıldığı bir partide 7000 euroluk ücret aldığını kabul etti.

Dokunulmazlık kalktı

İtalya başbakanına açılan dava, Berlusconi'yi dokunulmazlıkla koruyan yasanın Anayasa Mahkemesi'nde iptal edilmesi ardından gündeme geldi.

İtalyan başbakanı hakkında halihazırda açılmış iki dava bulunuyor.

Bu davalardan biri, İngiliz avukat David Mills tarafından 1997 yılında medya çıkarlarını korumak nedeniyle yanlış ifade vermekten açıldı.

Berlusconi hakkında ayrıca vergi sahtekarlığı ve televizyon haklarını almak için sahte muhasebe kaydı göstermek suçlamaları da bulunuyor.