BIST 10.320
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.461,12
HABER /  GÜNCEL

Dolandırıcı müteahhite rekor ceza

Eskişehir'de yaptığı inşaatlardaki konutları birden fazla kişiye satarak, 112 kişiyi dolandırdığı iddia edilen kişiye rekor ceza geldi.

Abone ol
Eskişehir'de yaptığı inşaatlardaki konutları birden fazla kişiye satarak, 112 kişiyi dolandırdığı iddia edilen müteahhit, 53 kez 1 yıl 8 ay, 17 kez de 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cem Abacı (33) ile tutuksuz yargılanan annesi Sadiye Abacı (57), muhasebecisi Sevgül Aytekin (28) ve evlerin satışına aracılık ettiği iddia edilen emlakçı Çağrı Cansever (32) hazır bulundu.
Savcının iddianameyi okumasının ardından savunmasını yapan Cem Abacı'nın avukatı Kadir Kartal, müvekkilinin suça konu edilen 5 ayrı bölgede kat karşılığı inşaat sözleşmeleri yaptığını, ancak iflas ettiğinden dolayı buralara yapılacak inşaatların bazılarının tamamlanamadığını belirtti.

Ortada bir hukuki muamele olduğunu, ne kasten ne kasttan bahsedilemeyeceğini ifade eden Kartal, ''CMK'nın 102. maddesindeki son gelişmeler ortadadır. Dosyanın temyiz için gidiş dönüşü uzun zaman alacaktır. Bu nedenle müvekkilim Cem Abacı'nın, TCK'nın 109/4 maddesinde yazılı tedbirlerin uygulanarak tahliyesini talep ediyoruz'' dedi.
MAHKEMEDEN REKOR CEZA

Daha önceki savunmasında babasının ölümünden sonra işlerin başına kendisinin geçtiğini ifade eden Abacı, ''2008 yılına kadar sıkıntılı da olsa şirketi ayakta tutmayı başardım. Ekonomik kriz ve bankaların üzerime gelmesi, satışı yapıp daha sonra vazgeçen müşterilere geri ödemeleri yapmam nedeniyle iyice sıkıntıya girdim. En çok mağdur olandan itibaren paralarını ödeyeceğim. Bana bir fırsat verilmesini istiyorum'' demişti.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık müteahhit Cem Abacı'yı 53 kez 1 yıl 8 ay, 17 kez de 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Toplam 217 bin TL de para cezası verilen sanık Cem Abacı, birleştirilen 112 davanın 42'sinden ise beraat etti.

Tutuksuz sanıklar Sadiye Abacı, Sevgül Aytekin ve Çağrı Cansever'in ise beraatine karar verildi.

Yapımı devam eden apartman dairelerini birden fazla kişiye satarak piyasayı yaklaşık 7 milyon lira dolandırdığı iddia edilen müteahhit Cem Abacı 2008'de ailesiyle Eskişehir'i terk etmişti. Abacı, birkaç ay sonra güvenlik güçlerine teslim olunca tutuklanmıştı.