BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,09
ALTIN 2.470,36
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı hiç beklemiyordu!

Tutuklu sanık Hanefi Avcı, Silivri Cezaevi'nden Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu'ya mektup gönderdi.

Abone ol

Tutuklu sanık Hanefi Avcı, Silivri Cezaevi'nden Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu'ya mektup gönderdi. Mutlu bugünkü köşesinde o mektuba yer verdi.

HER ŞEYİ BEKLERDİM AMA

Eskişehir Emniyet Müdürü iken Gülen cemaatini hedef alan kitabıyla gündeme oturan Avcı, yaşadığı hayal kırıklığı ve üzüntüyü mektupta "Her şeyi beklerdim ama ‘Terör örgütüne yardım etti!’ suçlamasının, bana yapılabileceğine hiç ihtimal vermezdim" sözleriyle dile getiriyor.

Davacı ve haklı iken sanık olduğunu iddia eden Avcı, "Haliç'te yaşayan Simonlar" adlı kitaptan dolayı hakkında açılan 9 ayrı suça dikkat çekti. Tutuklu olduğu için kendisini savunamadığından yakınan Avcı, engelleri mektupta böyle anlatıyor:

BELGELERE ULAŞAMIYORUM

"Tutukluluğuma itiraz ve tahliye taleplerim için verdiğim bir dilekçe hariç, diğerleri (3) günlerce bekletilip ilgili merciine değil, başka mercie götürülüp karar veriliyor.
Tutuklandığım davada dört aya yakın zaman geçti, hâlâ ‘Gizlilik var’ denerek dosyada olan hiçbir belgeyi görme, inceleme imkânım olmuyor. Ama dosya içerisindeki en gizli belgeler, medyada ve yazdırılan kitaplarda yer alabiliyor.

Tek suret yalnız İstihbarat Dairesi’nde, personel biriminde bulunan; ancak 1-2 görevlinin ulaşabildiği belgeler dâhil, olaylarla ilgili belgelerin tamamı verilse, gerçek görülecek... Ancak olayı farklı gösteren bir ikisi verilip gerisi saklanarak, içerikleri çarpıtılan, yalnız beni kötülemeye yönelik kitaplar yazdırılıyor.

KASETLER BENDEN SONRA KONDU

Günlerce önce tüm eşyalarımı toplayarak ayrıldığım Eskişehir Emniyet Müdürlüğü makamı, Ankara’dan getirtilen görevlilerce aranıyor ve iftira amaçlı, benden sonra konan ‘Kaset ve CD’ler bulundu’ deniyor; ancak şimdi arama kararının yalnız ev için olduğu, makamı kapsamadığı, kararsız, hukuka aykırı arama yapıldığı anlaşılıyor.
Şikâyetim üzerine yapılan soruşturmada, eski makamımda bulunan kasetlerin, şahsımla alakasının olmadığı, orada çalışan görevlilerin beyanlarından anlaşılmaktadır. Kasetleri koyanları tespit için yapılan teknik incelemede emniyetin çevre kameralarının özellikle kayıt yaptırılmadığı görülmektedir."