BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.431,96
HABER /  DÜNYA

Bebek hayalleri 18 yıl sonra gerçek oldu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan bir çiftin bebek hayali 18 yıl aradan sonra tüp bebek tedavisiyle gerçekleşti. <br/>Küçük yaşlarda geçird...

Abone ol

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan bir çiftin bebek hayali 18 yıl aradan sonra tüp bebek tedavisiyle gerçekleşti.
Küçük yaşlarda geçirdiği apandis ameliyatı sonrası oluşan apse sonucu yumurtalığı ve tüpleri alınması nedeniyle çocuk sahibi olamayan N.T.’nin annelik ve çocuk hayali yapılan tüp bebek tedavisiyle gerçekleşti. Eşi O.T. ile birlikte zor günler geçiren ve birçok ildeki hastanelere başvurmalarına karşın olumlu bir sonuç alamayan N.T., son olarak geçen yıl Bitlis’in Tatvan ilçesinde hizmet veren özer bir hastanenin Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali Ekber Şahin’e başvurdu. Op. Dr. Ali Ekber Şahin’in kendilerine olumlu haber vermesi üzerine tedaviye başlayan N.T., başarılı geçen tedavinin ardından hamile kalarak 9 ayın sonunda sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi. 18 yıl boyunca çocuk sahibi olamadıklarını ve bu yüzden gezmedikleri doktor kalmadığını baba O.T., tüm umutlarının tükenmeye başladığı 18 yılın sonunda baba olmanın sevincini yaşadığını söyledi.
Kendilerine bu mutluğu yaşatan Allah’a şükür ettiğini ifade eden O.T., ayrıca sebep olan doktorları Op. Dr. Şahin’e de teşekkür etti.
Anne N.T. ise, çocuklarına Selahattin ismini verdiklerini ve çocuklarının bundan sonra yaşam kaynakları olacağını dile getirdi.
Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali Ekber Şahin ise, T. çiftinin geçen yıl kendilerine başvurduğunu ve böylece anne N.T.’ye tüp bebek tedavisini başlattıklarını anlattı. Anne N.T.’nin Küçük yaşlarda geçirdiği apandis ameliyatı sonrası oluşan apse sonucu yumurtalığı ve tüpleri alınması nedeniyle 18 yıldır çocuk sahibi olamadığını vurgulayan Şahin, “Hastamız 18 yıllık evliliği boyunca gebe kalamamış. Bize başvurdular. Bize başvurduktan sonra hastaya tüp bebek tedavisi başlattık. Hastanın tedavisinin ardından hastamız 2 kilo 600 gram ağırlığında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Hastamızda bebeğimizde gayet sağlıklı herhangi bir sıkıntı yaşanmadı” diye konuştu.
(İHA)