BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.438,91
HABER /  DÜNYA

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Do...

Abone ol

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bartın, Zonguldak ile Kastamonu ve Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Sinop’un batısı ve İstanbul’un kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığının ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle kuzey, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneybatı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’ de kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 Km/S) şekilde esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şöyle
Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 22
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri başta olmak üzere il geneli yerel sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 25
İzmir: Az bulutlu ve açık 28
Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 32
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 31
Samsun: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 23
Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 23
Artvin: Parçalı çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı
Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 24
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 33
(İHA)