BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  DÜNYA

Restoranlara Hijyen denetimi

Büyükçekmece Belediyesi’ne bağlı ekipler, sahildeki kafeleri ve restoranları denetledi. Denetimde hijyenik olmayan yerler ve gıdalar belirle...

Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi’ne bağlı ekipler, sahildeki kafeleri ve restoranları denetledi. Denetimde hijyenik olmayan yerler ve gıdalar belirlenerek işyeri sahipleri uyarıldı.
Büyükçekmece Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Büyükçekmece Sahili’nde ki kafeler ve restoranlar denetledi. Denetim, kapsamında kafe ve restoranların ruhsat şartlarının koruyup korunmadığına, mutfakların ve tuvaletlerin hijyenik olup olmadığı incelendi. Büyükçekmece Ruhsat ve Denetim Müdürü Yaşar Necmettin Kıroğlu’nun yaptığı incelemelerde, işyeri sahiplerine ruhsat belgelerinin görünür bir yerlere asılmasını, eksikliklerin tamamlanması için uyarılarda bulundu.

“UYARILARI DİKKATE ALMAYAN KAFELERİ KAPATACAĞIZ”
Denetimler hakkında bilgiler veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, birkaç vatandaştan mutfak ve tuvaletler konusunda şikayet aldığını bunun üzerine denetimlerini sıklaştırdıklarını söyledi. Başkan Akgün, “Avrupa unvanını almış bir şehir olarak her anlamda temiz olmamız lazım. Bu yüzden bazı restoranlarımıza denetlemeler yaptık. Bu denetimde mutfağı ve tuvaletleri sağlıklı olmayan kafe sahiplerini belirledik ve temizlemeleri için bir müddet izin verdik. Eğer aynı şartlarda karşı karşıya kalırsak kefelerin faaliyetlerini durdurup daha sonra da kafeleri kapatacağız” dedi.
Restorana girdiği zaman ilk önce restoranın mutfağına daha sonra da tuvaletine baktığını ifade eden Başkan Akgün, denetimlerini ilçede sıklıkla yapacaklarını ve en önemli şeyin de belediyenin değil, halkın denetimi olduğunu söyledi.
Denetim yapan ekipler, eksikliklerini 3 gün içerisinde tamamlamayan işyeri sahiplerine çeşitli cezalar vereceklerini açıklandı.
(İHA)