BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  DÜNYA

Avrupa’nın en yüksek zirvesine tırmandı

Bursalı dağcı Ali Düzgün Arı, Avrupa kıtasının en yüksek dağı olan Elbruz Dağı’na başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi. <br/>Bursa’da buluna...

Abone ol

Bursalı dağcı Ali Düzgün Arı, Avrupa kıtasının en yüksek dağı olan Elbruz Dağı’na başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.
Bursa’da bulunan Uludağ Dağcılık Kulübü’nün (ULUDAK) Dağcılarından Ali Düzgün Arı, Avrupa kıtasının en yüksek dağı olan Rusya Federasyonu içindeki Elbruz dağına başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi. Şubat ayı içinde Afrika’nın en yüksek dağına çıkan Arı, 5 bin 642 metrelik zirve tırmanışında adeta bulutların üzerinde yolculuk yaptı. Dağcılık Sporu sayesinde Türkiye’nn ve dünyanın değişik bölgelerini gezip görme fırsatı bulduğunu ifade eden Arı, "Yaptığımız tırmanışlarımız oldukça renkli geçiyor. Bu tırmanışımda Alman, Rus, Avustralyalı, Bulgar, Slovak ve Türkiye’den 6 farklı ülkeden dağcılarla birlikte tırmanış yaptım. Kulübümüzün bayrağını Avrupa’nın en yüksek noktasında dalgalandırmaktan dolayı Bursa’lı olarak onur duyuyorum" dedi.

BURSALI DAĞCININ HEDEFİ ORTADOĞU’NUN ZİRVESİ
Dünyanın en yüksek dağlarına tırmanışının süreceğini kaydeden Arı, "Eylül ayında Ortadoğunun en yüksek zirvesine, İran’ın başkenti Tahran yakınlarında bulunan Demavent 5 bin 671 metre yükekliğindeki dağa tırmanış yapacağım. Sağlık sorunu olmayan, her yaştaki doğa sporlarına ilgi duyan herkesi Dağcılık sporunu yapmaya, bu güzellikleri yaşamaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
(İHA)