BIST 10.052
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.434,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bebeğiyle okuma yazma öğreniyor!

Van Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu'nda açılan 1. kademe okuma yazma kursuna ilgi büyük.

Abone ol

Van Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu'nda açılan 1. kademe okuma yazma kursuna bayanlar büyük ilgi gösterirken en büyük dikkati yanında kaynanası, masa üzerindeki 15 günlük bebeği ile Aynur Kotlaş isimli bayan çekiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan 'Ana-Kız Okuldayız' okuma yazma kursuna Van da yetişkin bayanlar yoğun ilgi gösteriyor. Van Vali Yardımcısı Halil Berk'te hafta sonu İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhittin İnci ile birlikte Beyüzümü Mahallesi Düzyol Sokak'ta Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu'nda açılan 1. kademe okuma-yazma kursunu ziyaret etti. Sınıfları dolaşarak okuma-yazma kursuna katılan bayanlarla sohbet eden Berk, valilik tarafından hazırlanan kırtasiye malzemelerini kendilerine verdi. Yaşlarının ilerlemesine rağmen medeni cesaretlerinden dolayı bayanları tebrik eden Berk, mahallelerinde okuma-yazma bilmeyenleri de kurslara katılmaları için de tavsiyelerde bulundu. 1. kademe kursunu bitiren bayanların ilkokul diploması almaları için 2. kademe kursuna devam etmelerini isteyen Berk, genç kızlara da açık liseye kayıt yaptırmaları için de her türlü desteği vereceği sözünü verdi.

Okuma-yazma bilmedikleri için daha önce gittikleri her mekanda büyük sıkıntı çektiklerini dile getiren bayanlar, okuma-yazma kursu açan Van Valisi Münir Karaloğlu'na teşekkür ettiler. Artık hastaneden randevu alabilecek, gelen mektubu okuyacak ve gidecekleri güzergahtaki minibüse bir başkasının yardımı olmadan binebileceklerini söyleyen bayanlar, özellikle kursta kendilerine yardımcı olan öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

15 GÜNLÜK BEBEĞİ İLE OKUMA-YAZMA ÖĞRENİYOR

Vali Yardımcısı Berk, beraberindeki milli eğitim bürokratlarıyla girdiği bir başka sınıfta 15 günlük bebeği ile okuma-yazma kursuna gelen Aynur Koltaş isimli bayanla karşılaştı. Berk, Aynur Koltaş'ın okuma-yazma için 15 günlük bebeği ile gelmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. 5 çocuk annesi olan Aynur kotlaş, daha önce okuma-yazma bilmediği için büyük sıkıntı çektiğini belirterek, hastane ve diğer yerlere gitmek için beraberinde ya eşini götürdüğünü veya kayınpederi ile gitmek zorunda olduğunu anlattı. Bebekle okuma-yazma kursuna gelip gitmenin zorluğundan bahseden Koltaş, "Okuma yazma öğrenmek için mecburen bu zorluklara katlanmak zorundayım" dedi. Okuma-yazma kursunu açan yetkililere teşekkür eden anne Koltaş, işsiz olan eşine de bir iş vermelerini istedi.

Vali Yardımcısı Halil Berk, Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu'nda açılan okuma-yazma sınıflarını gezdikten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyasının Van da başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Berk, "1. ve 2. kademe kursları Van da 2 yıldır devam ediyor. Sayın valimizin talimatları doğrultusunda, özellikle milli eğitim müdürlerimiz, halk eğitim merkezi müdürlüğü çalışanları ve okullarımızın gayretleriyle geçtiğimiz yıla göre çok daha fazla kursiyere ulaştık. Kursiyerlerimizin desteğiyle bu kurslara devamı sağlayabildik. Van merkezde açılan 567 okuma-yazma kursuna 8.850 vatandaşımız devam ediyor. İl merkezinin genelinde açılan 1.200 kursta ise 28 bin öğrencimiz mevcut.

Hedefimiz şuanda Van da okuma-yazma bilmeyen 140 bin vatandaşımızı da kurslara alarak onları okur-yazar haline getirmektir. Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu'na gelmemizin sebebi de Van da en yoğun olarak okuma-yazma kursuna katılanların burada 282 kişi ile çoğunlukta olması sebebiyle burayı tercih ettik. Yeter ki sizler öğrenin, biz devlet olarak her türlü imkanı vatandaşlarımıza sunacağız" dedi.