BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şemdinli yeni hastaneye kavuşuyor

Ankara'dan Hakkari'nin Şemdinli ilçesine gelen bir heyet, hayırsever Abdul Cebbar Öpengin tarafından hastane yapmak şartıyla bağışlanan araziyi inceledi.

Abone ol

Şemdinli ilçesi, Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun tek kişilik ve çift kişilik odalardan oluşan 50 yataklı hastaneye kavuşuyor.

Şemdinlili hayırsever A.Cebbar Öpengin, Günyazı Köyü İmece Mezrası'nda bulunan yaklaşık 6 bir metrekare arsasını Şemdinli'de yapılacak olan yeni hastane için bağışlaması üzerine, aralarında AK Hakkari Milletvekili Abdulmutalip Özbek'in de içinde olduğu bir heyet ilk incelemelerde bulundu. Heyet üyeleri, bağışlanan arsanın hastane yapımına uygun ve elverişli olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmutalip Özbek, Şemdinli'de yeni yapılacak hastane için arsasını bağışlayan Öpengin ailesine teşekkür ederek, "Bu hizmet hepimiz içindir. Gerek ilimiz gerekse ilçelerimizin bu gibi hizmetlere ihtiyacı var. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerekir. Gerek eğitim gerekse sağlık konusunda bizlerde elimizden gelenini yaparak, bağışlarda bulunarak bu gibi hizmetleri kentlerimize getirmeliyiz. Bu gibi hizmetler hepimiz içindir" dedi.

Şemdinli İlçe Kaymakamı Hakan Şen ise, bir süre önce hastane başhekimi tarafından Şemdinli Devlet Hastanesi için ek bir bina yapımına yönelik bir müracaatları olduğunu belirterek "Bizler de gerekli mercilerle temasa geçerek ek bina dışında yeni bir hastane için müracaata bulunduk. Müracaatımız sonucunda arsa bulmamız halinde uygun şartlarda bir hastanenin yapılacağı sözünü aldık. Sağ olsun A.Cebbar Öpengin bize arsasının olduğunu ve bunu yeni yapılacak hastane için bağışlayacağını bildirdi. Bizler de gerekli mercilere bildirdik. Bugün gerekli incelemeler yapıldı. Bu gibi hizmetlere ihtiyacımız var. İnşallah en kısa zamanda inşaatına da başlanır. Şemdinli için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Şemdinli'de yeni yapılacak hastane için Günyazı Köyü İmece Mezrası'nda yaklaşık 6 bin metre kare arsasını hastane yapmak şartıyla şartlı bağışlayan A.Cebbar Öpengin "Her şeyin başı sağlıktır. Şemdinli ilçemiz Türkiye'nin en ücra köşesinde yer alıyor. Yıllardır en ufak bir ameliyat için hastalarımız en yakın hastanelere sevk ediliyor. Hastalarımızın sevk edilmesinin sebebi ilçemizde bulunan hastanenin yeteri servislerinin olmamamsı ve yeteri sayıda cerrahların bulunmamasıdır. Umarım bu hizmet en kısa zamanda yerine getirilir. Bu hizmet tüm Şemdinli'mize hayırlı olsun" diye konuştu.