BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  POLİTİKA

BDP'lilerin kurduklarını polis yıkıyor

BDP'liler tarafından Mersin'de kurulan çadıra düzenlenen operasyonda polisle BDP'liler arasında çatışma çıktı

Abone ol

Mersin'de, BDP'liler tarafından ''Demokratik Çözüm'' adı altında kurulan çadıra düzenlenen operasyonu protesto etmek için izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti ve tekrar kurulan çadır yıkıldı.

Şevket Sümer Mahallesi'nde toplanan ve aralarında çocukların da bulunduğu grup, çöp konteynerlerini devirerek barikat kurdu. Daha sonra polise taş ve molotofkokteyli atmaya başlayan gruba polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Ayrıca, dün gece düzenlenen operasyonun ardından yıkılan ve gün içerisinde yeniden kurulan ''demokratik çözüm'' çadırı da polis ekiplerince yeniden yıkıldı.

Bu sabaha karşı ''sivil itaatsizlik'' eylemi kapsamında Güneş Mahallesi'nde kurulan çadıra, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele ve Asayiş Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin katılımı ve zırhlı araçlar desteğinde operasyon düzenlenmiş, çadırın çevresinde ve yakınındaki bir bahçede yapılan aramada, çok sayıda molotofkokteyli ve havai fişek ile bunları atmak için kurulu düzenek ele geçirilmişti. Operasyon kapsamında 15 kişi gözaltına alınmıştı.