BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Başbakan'a Hz. Ali'yi hatırlattı

Ortadoğu gazetesi eski yazarı ve MHP Milletvekil adayı Doç. Dr. Ruhi Aksoy 'Bozkurt' tartışmasına dahil oldu.

Abone ol

Erdoğan ve Bahçeli arasındaki 'Bozkurt' tartışmasına MHP'li aday da ilginç bir benzetmeyle katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın YGS protestosu yapan öğrencileri hedef alarak"Biz de istesek karşılarına 5-10 bin genci çıkartabiliriz" demişti. Başbakan'ın bu sözlerine tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli ise "Bin tane bozkurtumla Taksim'e çıkarsam, sen militanlarınala beraber Kasımpaşa'ya kadar arkadan bakmadan kaçarsın" demişti.

BOZKURT TARTIŞMASI

Bahçeli'nin bu sözlerine Bayburt'tan cevap veren Başbakan Erdoğan ise "Sen bozkurtlarla mı geziyorsun? Ben yanımda eşref-i mahluk olan insanlarla geziyorum" diyerek tartışmayı daha da alevlendirdi.

Tartışmaya farklı bir boyut kazandıran ise Ortadoğu gazetesi eski yazarı ve MHP Milletvekil adayı Doç. Dr. Ruhi Aksoy oldu.

'Bozurt'un Türkün simgesi olduğunu söyleyen Aksoy, "Türk mitolojisinde Bozkurt, Türklerin yeniden varoluşlarının simgesidir. Bozkurt'u sembol almak, özgürlüğün ve bağımsızlığın sembol olarak alınması demektir. Mustafa Kemal de bu ülküden hareketle Bozkurt pulları kullanmıştır ve kendisine de Bozkurt benzetmesi yapılmıştır. Mustafa Kemal'i anlatan 'Bozkurt' kitapları vardır. Milliyetçi ideolojinin eylem bazındaki temsilcisi Musfata Kemal'den gelen damarı Alparslan Türkeş ve bugün de Devlet Bahçeli temsil etmektedir. Metafor olarak 'Bozkurt' bu özgürlüğün ifadesidir" dedi.

HZ. ALİ HATIRLATMASI

MHP adayı Doç. Dr. Ruhi Aksoy, Başbakan Erdoğan'ın sözlerindeki 'hayvan' imasına göndermede bulunarak "Bu tür göndermeler her millet için vardır. Hz. Ali için de 'Allah'ın aslanı' kabul edilir. Allah'ın aslanı Hz. Ali, haşa başka bir şeye mi benzetilmektedir? Bu manadaki soyut düşünce ile ifade edersek meseleleri, daha iyi anlayabiliriz" diyerek tartışmayı farklı bir örnekle başka bir boyuta taşımış oldu.