BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Suriye'de ipler gerildi Türkiye devrede

Erdoğan, Kırgızistan ile vizelerin karşılıklı olarak kaldırıldığını açıkladı

Abone ol

Türkiye, Suriye krizinde bir kez daha arabulucu olacak! ABD'nin Suriye'ye doğrudan müdahale konusundaki açıklamaları üzerine her iki tarafla mekik diplomasisi sürdüren Erdoğan, bölgeye ikinci kez özel temsilci göndermeye hazırlanıyor. Özel temsilci, Devlet Başkanı Beşşar Esad'tan antidemokratik uygulamaların sonlanmasını isteyecek!

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de şu anda yaşanan sürecin rahatsız edici olduğunu belirterek, "Çünkü orada da biz antidemokratik bir uygulamanın, özellikle otoriter, totaliter dayatmacı bir yapının olmasını asla arzu etmiyoruz, beklemiyoruz." dedi.

Erdoğan, Kırgızistan Başbakanı Almazbek ATAMBAYEV ile baş başa ve heyetler arası görüşmesinin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Başbakan Erdoğan, görüşme sonrasında "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la bugün yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili ne tür mesajlar verdiniz. Bir heyetin gitmesi söz konusu mu? Geçen aylarda gitmişti" yönündeki soru üzerine şu cevabı verdi:

"Sayın Esad'la yaptığımız görüşmede mevcut gelişmelerden olan kaygımızı, endişemizi, rahatsızlığımızı kendilerine çok açık net ifade ettim, bildirdim. Özellikle de olağanüstü halin kaldırılması noktasında kendilerine bunu daha önce ifade etmiştik, olağanüstü halin kaldırılması güzel bir başlangıç ama yeterli değil. Suriye'de atılması gereken daha çok adımlar var. Bu konuları kendileriyle daha önce paylaşmıştık. Hatta kendilerine özel temsilcimi göndermiştim. Şimdi tekrar kendilerine özel temsilcilerimi göndereceğim. Kendileriyle orada görüşmeleri olacak. Büyük ihtimalle Perşembe günü temsilcilerimiz orada olacaklar, kendileriyle görüşecekler. Fakat şu andaki süreç bizler için rahatsız edici bir süreçtir. Bunu arkadaşlarımız da kendileriyle paylaşacaklar. Kısa sürede Suriye'deki bu sıkıntıların aşılması en büyük beklentimiz, temennimizdir. Çünkü orada da biz antidemokratik bir uygulamanın, özellikle otoriter, totaliter dayatmacı bir yapının olmasını asla arzu etmiyoruz, beklemiyoruz. Temennimiz odur ki böyle bir şeye fırsat verilmez. Ve demokratikleşme süreci hızla devam eder. Buna yönelik olarak arkadaşlarımız da kendileriyle görüşmelerini yapacaklar. Bazı hazırlıklarımızı da kendilerine sunacaklar."