BIST 9.960
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.435,44
HABER /  POLİTİKA

BDP'liler yemin krizini böyle çözecek!

BDP'liler milletvekili yemin töreninde kriz çıkartmayacak ama öncesinde çok tartışılacak bir açıklama yapmayı planlıyorlar...

Abone ol

BDP'nin desteklediği bağımsız adaylardan Şerafettin Elçi "Faşizan" buldukları milletvekili yeminiyle ilgili törende kriz çıkarmayacaklarını ancak yemin töreni öncesi grup olarak kendi anlayışlarını yansıtan bir deklarasyon metni yayınlayarak o metne bağlı kalacaklarını söyledi.

Milletvekili seçiminden sonra Meclis'te yapılacak yemin töreninde kriz çıkıp çıkmayacağı konuşuluyor. BDP'nin desteklediği sosyalist adayların bu metni okumak istemediği yönündeki haberler yalanlandı, ancak yemin töreni yine de krizlere gebe gibi görünüyor. 

YEMİN FAŞİZAN VE ŞOVEN!

Diyarbakır Bağımsız Milletvekilli Şerafettin Elçi, Meclis'te milletvekillerinin yapacağı yemin metnini kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Parlamentoda yapılacak yemini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu yemin, faşizan bir anlayışla, sadece Türk şoven anlayışıyla hazırlanmış bir yemindir. Hiçbir zaman, bu yemin bizim kabulleneceğimiz, benimseyeceğimiz, bizim siyasi mücadele olarak bağlı kalacağımız bir yemin değildir. Bunu herkes böyle bilsin. Ancak yalnız bu yemini değil, anayasanın tamamını baştan, yeniden değiştirmek istediğimiz gibi bu yeminin de değişmesi için mücadelemizi vereceğiz."

BDP'LİLER BAŞKA METNE BAĞLI OLACAK

Yasalara uymak zorunda oldukları, bir kriz istemedikleri için yemin metnini okuyacaklarını söyleyen Elçi ancak yemin töreni öncesi bir deklarasyon yayınlayacaklarını belirterek şöyle devam etti:

"TBMM'de yemin yapmadan önce grup olarak bizi bağlayacak, bizim anlayışımızı yansıtacak, bize yol gösterecek bir deklarasyon metni yayınlayacağız. Herkes bilsin ki bu deklarasyon metni bizi bağlayacaktır. Asıl bu deklarasyondaki metin bizi bağlayacaktır. Bunu herkes bilsin."