BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Hatip Dicle'ye ilk müjdeli haber geldi

atip Dicle'nin, Cuma günü nöbetçi olan Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bu davadan şartlı tahliyesine karar verildiği öğrenildi

Abone ol

BDP'nin Diyarbakır'dan desteğiyle bağımsız milletvekili seçilen ve Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası Yargıtay'ca onanan, daha sonra da bu cezası KCK davasında tutuklu bulunduğu süreden mahsup edilen Hatip Dicle'nin, bu dava ile ilgili şartlı tahliye edildiği belirtildi. Hatip Dicle halen KCK/TM ana davasından tutuklu bulunuyor.

Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) davasından tutukluyken, BDP'nin desteği ile Diyarbakır'dan milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin, Ankara 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında verdiği hapis cezası, Yargıtay tarafından onanmıştı.

Hakkındaki cezanın KCK/TM'den tutuklu bulunduğu süreden mahsup edilen Hatip Dicle'nin, Cuma günü nöbetçi olan Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bu davadan şartlı tahliyesine karar verildiği öğrenildi. Ankara'daki davadan tahliye edilen Hatip Dicle'nin avukatları, halen tutuklu bulunduğu KCK/TM ana davasından da tahliye edilmesini, 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce karara bağlanmasını bekliyor.

Yüksek seçim Kurulu'nun (YSK) savunmasını istediği Hatip Dicle'nin, savunmasını sözlü olarak vermek istediği ortaya çıktı. Diyarbakır Adliyesi'nde olağanüstü güvenlik önlemi alındığı gözlenirken, bu önlemlerin Dicle'nin Diyarbakır İl Seçim Kurulu'na gelerek, YSK'ya vereceği sözlü savunma için alındığı belirtildi. Dicle'nin bugün veya yarın YSK için savunma vereceği öğrenildi.