BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
HABER /  POLİTİKA

BDP'liler o kameralara takıldı

Güvenlik kameralarını protesto için kar maskesi takan BDP'liler, bu kez de farklı bir protestoyla gündeme geldiler.

Abone ol

Van İl Özel İdaresi meclis salonu son iki gündür ilginç protestolara sahne oluyor.

Van İl Özel İdaresi meclis salonuna yerleştirilen 5 güvenlik kamerasını kar maskeleriyle protesto eden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) meclis üyeleri, bu kez de salondaki kameraları pembe bezlerle kapatarak gündem toplantısı yaptı. 

Bu protesto ceşitli gazete ve televizyonlarda haber konusu olurken, Van Valisi Münir Karaloğlu ili AK Parti İl Başkanlığı yapılan protestoyu eleştirmişti.

"DEMOKRATİK VE OLGUN TEPKİ"

BDP Grup Sözcüsü Faruk Gören, meclis salonunda konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  "Meclis iradesi tanınmadan Vali talimatıyla meclis toplantılarını gerçekleştirdiğimiz meclis salonuna kameraların yerleştirilmesinin kabul etmedik. Gerçekleştirdiğimiz tepki kamuoyunda yankısını bulmuş ve sonuç almıştır. Bu meclis salonuna kameraların yerleştirilmesi veya çıkarılması bizim kararımızla gerçekleşecek bir durumdur. Şu anda da kameraların görüntü almasını bir şekilde engellemiş durumdayız. Bizim irademizin tanınmamasına gösterdiğimiz en demokratik ve olgun tepki karşısında Vali kendisini yargı yerine koyarak bunu siyasi girişim olarak değerlendirmiş ve bizi meclisi fes etmekle tehdit etmiştir. Bu tehdit Valiliğin kendi acizliğinin sonucudur. İrademizin tanınmaması halkın iradesinin tanımamasıdır" dedi.