BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.401,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır maçlarını dışarda oynayacak

Diyarbakırspor maçlarını oynadığı Atatürk Stadı'nın zemininin bozuk olduğu gerekçesiyle, maçlarını başka şehirlerde oynamak istiyor...

Abone ol

Bank Asya 1. Ligi takımlarından Diyarbakırspor Kulübü maçlarını oynadığı Atatürk Stadı'nın zemini bozuk olduğu için, başka kentlerde oynamak üzere Türkiye Futbol Federasyonu'na baş vuracak.

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Suat Kaya, Diyarbakır Atatürk Stadı'nın zemininin yaklaşık 2 aydır bozuk olduğunu, sahanın büyük bölümünde çim olmadığını belirterek, geçen hafta içerisinde yağan dolu ve yağmurun zemini daha berbat ettiğini söyledi.

Kaya, Önümüz kış ayları zeminin daha da bozulacağı göz önünde. Bu zeminde futbol oynamanın hem Diyarbakırspor hem de konuk ekipler için sıkıntı doğurduğunu belirterek, kendi sahalarındaki lig maçlarını komşu kentlerde oynamak istediklerini ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, "Atatürk stadının zemini izah edilemeyecek derecede kötü. Türkiye genelinde zemini en bozuk stadı. Biz bunu hem kendi takımımız hem de rakip takımlar için istiyoruz. Taraftarlarımız bile stat zeminine isyan ediyor. Maçlarımızı başka yerlerde oynamak arzusundayız" dedi.