BIST 10.224
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.384,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şanlıurfa'da Fakıbaba Saadet'i terketti

Saadet Partisi'ndeki en dikkat çekici istifa haberi Şanlıurfa'dan geldi. Partinin önemli isimlerinden Ahmet Fakıbaba istifa etti.

Abone ol

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba ile diğer ilçe belediye başkanı ile il ve ilçe teşkilat başkanları, Saadet Partisi'nden (SP) istifa etti.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ve Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ile birlikte SP İl, Merkez İlçe Teşkilatları, İlçe Belediye Başkanları, Meclis üyeleri ve partili eski Milletvekili Niyazi Yanmaz bir süre önce genel başkanlık görevinden ve partisinden istifa eden Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un saflarına katılmak için partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yapılan toplantı da İl Başkanı Mehmet Kayacan, yaptığı konuşmada, Numan Kurtulmuş'un SP genel başkanlığına seçilmesiyle birlikte Türkiye'de farklı bir siyaset anlayışının doğduğunu savundu. Kayacan, ''Biz aile olarak, hep beraber yürüdük. Böylesi bir olayla karşılaşmak istemezdik ancak oldu. Sonraki görüşmelerimizde de uzlaşma sağlayamadığımız için tüm teşkilatlarımız, ilçe başkanlarımız ve diğer yöneticilerimizle partiden ayrılma kararı aldık. Partilerinden istifa ettik ama Milli Görüş'ten kopma yok'' dedi.

NUMAN KURTULMUŞ'UN YANINDA YER ALACAĞIM

Partiden istifa eden ve SP'nin Türkiye'deki tek İl Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, "Saadet Partisi ile 2 yıldan bu yana çok sıcak bir çalışma ortamı içerisinde olduk. Allah onlardan razı olsun. Ben bu süreçte Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un yanında yer alacağım. Bugün Saadet Partisi'nden istifa ediyoruz. İstifamızın ve yeni oluşacak olan oluşumun ülkemize ve insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ve Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ile birlikte Saadet Partisi İl, Merkez İlçe Teşkilatları, İlçe Belediye Başkanları, Meclis üyeleri istifa dilekçelerini imzaladı.