BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Avcılar'da zabıtadan yemekhanelere baskın

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci bölgede yaptırdığı hijyen operasyonlarıyla, sağlıksız yemek üreten fabrikalara karşı savaş açtı.

Abone ol

“Avcılar halkına sağlıksız yemek yedirtmem” diyen Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci, bölgede faaliyet gösteren yemek fabrikalarına baskınlar yaptırdı.

Sabah saatlerinde özellikle bordum katlarda üretim yapan yemekhanelere ani denetim düzenleyen zabıta ve sağlık ekipleri gördükleri manzaralar karşısında şok oldu.

TADARAK KONTROL

Toplu yemek üretimi yapan bir çok firmanın hijyen koşullarına uymadığı ve ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi. Gıda Mühendisleri pişirilen yemeklerin halka ulaşmadan önce kendileri bizzat tadarak kontrolden geçirdiği baskınlarda yemekhanelerin sağlıksız koşullarda üretim yaptığı belirlendi. Birçok firmanın ise oldukça hijyen ve tüm kuralları harfiyen yerine getirdiği görüldü. Zabıta ve Gıda Mühendisleri temiz ve kurallara uyan yemekhanecilere ise teşekkür etti.

GÖZ YUMMADILAR

Zabıta Ekipleri, Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde denetledikleri iki yemek firmasını sağlıksız ortamda üretim yaptıkları gerekçesiyle mühürledi. Zabıta Ekipleri yemek firmalarının ruhsat almadan çalışmasına asla izin verilmeyeceğini ifade etti.