BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zeki Kahraman listesini açıkladı

Hafta sonu yapılacak genel kurul öncesi yeniden aday olan Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman listesini açıkladı.

Abone ol

Yeni dönemde birlikte görev yapacağı yönetim, denetim ve disiplin kurulları ile Türkiye Barolar Birliği delege adaylarını tanıtan Kahraman, hedeflerini anlattı.

Kahraman, Bursa Barosu'nun asırlık bir çınar olduğunu, üyelerinin güçlü desteği ile birlikte tarihi boyunca cumhuriyetin, demokrasinin, hukuk devletinin, hukukun üstünlüğünün, insan haklarının savunucusu olduğunu söyledi.

Kahraman, "Evrensel hukuk ilkelerini benimseyen Bursa Barosu, amaçlarına ancak Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı ve bütünlüğü kapsamında ulaşılacağını bilmektedir. 100 yıllık tarih içinde kimliği, ilkeleri, amaçları belirlenmiş, Türk toplumunun güvenini kazanmış baromuzu aynı yörüngede yaşatmak ve daha ileri taşımanın, insanımıza karşı ödevimiz olduğunu düşünmekteyiz" dedi.

'EVET, BİZ SİYASET YAPIYORUZ'

Kahraman, adalete kolay ve hızlı erişimin, adil yargılamanın sağlanması, hukukun her şeyin üstünde tutulması, idarenin savunma mesleğine olumsuz bakışı, mesleğe ve avukatlara karşı yoğunlaşan saldırıların, görev sırasında karşılarına çıkarılan engeller gibi çetin mücadele gerektiren meselelere hep birlikte çözüm bulunabileceğini ifade etti.

Başkan Kahraman, Bursa Barosu'nun siyaset yaptığı yolundaki eleştirilerle ilgili bir soru üzerine de, "Siyaset kelimesinden ne anlaşıldığına bağlı. Evet, biz siyaset yapıyoruz, ama hukukun siyasetini. Gündelik siyaset bizim işimiz değil" dedi.

KAHRAMAN'IN LİSTESİ

Zeki Kahraman'ın yönetim kurulu listesinde Orhan Yavuz, Hakan Fırat Aladağ, Zekiye Tiryaki, Ebru Mumcu, Gürkan Altun, Şerafettin İrmiş, Gülcihan Yetim, Atila Atik, Eralp Atabek ve Mefharet Öztürk bulunuyor. Disiplin kurulunda Özlem Güneri, Fettah Mutlu, Tayfun Gündoğdu, Hüsniye Altın Yeşil ve Hacı Ali Çelik, Denetleme kurulunda, Murat Toruk, Esin Yaşbey, Hakan Çakırca yer alırken, TBB delege adayları ise Hasan İçöz, Önder Asa, Yahya Şimşek, İsmail İşyapan, Ekrem Tekin, Asude Şenol ve Nigar Uyan'dan oluşuyor.

Bursa Barosu'nun genel kurulu 9 Ekim Cumartesi günü saat 10.00 Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde başlayacak. Seçimler ise 10 Ekim Pazar günü Bursa Adalet Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Bu seçimlerde Başkan Zeki Kahraman ile Zekeriya Birkan'ın listeleri yarışacak.