BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.411,34
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekillere biber gazlı müdahale

Van'da polise taşla saldıran gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından BDP'li vekiller de nasibini aldı...

Abone ol

Polisin sıktığı biber gazından BDP Van milletvekilleri Özdal Üçer ile Fatma Kurtulan da nasibini aldı. İki milletvekili hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 9 teröristin etkisiz hale getirilmesini bahane eden, aralarında BDP Van milletvekilleri Özdal Üçer ile Fatma Kurtulan'ın da bulunduğu bir grup, BDP il binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Üçer ile BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş'in yaptığı açıklamanın ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan grup, Cumhuriyet Caddesi'nde güvenlik önlemi alan polise taşla saldırdı.

Polisin uyarısına rağmen ara sokaklarda ateş yakarak, taş atmaya devam eden göstericiler, caddedeki iş yerlerinin camını kırdı.

Bu sırada, bayram alışverişine çıkan vatandaşların da göstericilerin arasında kaldığı olaylarda, özellikle kadın ve çocuklar büyük panik yaşadı.

Güvenlik güçleri, olayların büyümesi üzerine göstericilere, biber gazıyla müdahalede bulundu.

MİLLETVEKİLİ BAYILDI

Olayların çıktığı ve gözyaşartıcı bombaların kullanıldığı kent merkezinde bayram alışverişinde bulunan vatandaşlar zor anlar yaşarken, BDP Van Miletvekili Fatma Kurtulan, atılan gözyaşartıcı bombalar yüzünden rahatsızlanarak baygınlık geçirdi.

Kurtulan’a ilk müdahaleyi çevrede bulunan partililer yaptı. Daha sonra da ticari taksiye bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

2 VATANDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI

Olayların halen sürdüğü belirtilirken, kent merkezinde alınan yeni güvenlik önlemleri sürüyor. Bu arada, gazlardan etkilenen 2 vatandaş da atılan gaz bombaları yüzünden baygınlık geçirince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yaklışık 40 dakika süren olaylarda 2 polis memuru da atılan taşlardan dolayı yaralandı. Gerginliğin azaldığı kentte yer yer sokak aralarında küçük grupların gösterileri devam ediyor.

Esnafın kepenk kapattığı olaylarda, biber gazından etkilenen milletvekilleri Üçer ve Kurtulan, partililerin yardımıyla caddeden geçen özel bir otomobile bindirilerek, hastaneye kaldırıldı.

Polis, ara sokaklara dağılan ve yollara barikat kurarak, ateş yakan göstericileri dağıtmaya çalışıyor.

Öte yandan, göstericiler arasında kalan ve linç edilmek istenen sivil bir polis memuru, meslektaşlarının yardımıyla son anda kurtarıldı.

Olaylarda, ilk belirlemelere göre 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ