BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.417,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yol uzun demedi, referandum için geldi

Libya'nın başkenti Trablus'ta yaşayan bir yurttaş referandumda vatandaşlık görevini yerine getirmek için deniz aşırı yol geldi

Abone ol

İşadamı Sabahattin Atakul (48), Libya'nın Trablus kentinden Mardin'in Midyat ilçesine referanduma 'evet' demek için geldiğini söyledi.

Referanduma sayılı günler kala dünyanın dört bir yanından oy kullanmaya gelen vatandaşlara her gün yenileri ekleniyor. Libya'nın başkenti Trablus'ta ikamet eden Sabahattin Atakul da onlardan biri. Yurt dışında uzun yıllardır çalışma amaçlı bulunan ve Türk vatandaşı olduğunu belirten Atakul, sırf bu seçimde 'evet' demek için geldiğinin altını çizdi.

12 Eylül'le hesaplaşacağız

12 Eylül dönemini yakinen yaşayan vatandaşlardan biri olduğunu vurgulayan Atakul, "O dönemde eğitim ve yaşama hakkım en az 5 yıl olumsuz etkilendiği için içten yürekliliğimle 'Evet' demeye geldim. Bu seçim sonucu 'evet' çıktığı takdirde ülkemizin önünü kimse tıkayamaz" diye konuştu.

İlk uçakla dönecek

Yurt dışından bakıldığı zaman Türkiye'nin olumlu adımlar katettiğini belirten Atakul, referandum sonucunun kesinlikle 'evet' çıkacağını kaydetti. Atakul, 12 Eylül sabahı oyunu kullandıktan sonra ilk uçakla Libya'ya geri dönecek.