BIST 10.657
DOLAR 32,14
EURO 34,90
ALTIN 2.433,16
HABER /  GÜNCEL

Son kozlarını İstanbul'da paylaşacaklar

Referandum için geri sayım başlarken miting programlarını tamamlayan liderlerin son durağı seçimin sonucunu belirleyecek İstanbul olacak.

Abone ol

Referanduma 3 gün kala liderler İstanbul'a çıkartma yapacak. Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli son kozlarını 8 milyon 795 bin seçmeniyle sonucu belirleyecek olan İstanbul’da paylaşacak.

Referandum mitinglerini bitiren Başbakan Tayyip Erdoğan, bayram süresince İstanbul’da 33 ilçeyi gezerek hem vatandaşlarla bayramlaşacak, hem de ‘evet’ oyu isteyecek. Erdoğan miting yapmayacağı ancak, ilçe gezilerinin ‘küçük çaplı mitinglere’ dönüşebileceği belirtiliyor. Erdoğan’a, İstanbul’da eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan da eşlik edecek. Başbakan, Ramazan Bayramı’nın tamamını İstanbul’da geçirdikten ve oy kullandıktan sonra, Ankara’ya gelerek sandıktan ne çıktığını AKP Genel Merkezi’nden izleyecek.

CHP LİDERİNDEN İLÇE MİTİNGLERİ 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün Bahçelievlerde, yarın ise Kartal’da miting yaparak Anayasa’ya neden hayır oyu istediklerini anlatacak. 2009 yerel seçimlerinde İstanbul’dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, yüzde 37 oy alan Kılıçdaroğlu da İstanbul’un ilçelerini gezerek vatandaşlardan destek isteyecek.

BAHÇELİ'DEN İSTANBUL ZİYARETİ

MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, bayramın birinci günü Ankara’da, ikinci günü İstabul’da, üçüncü günü de yine Ankara’da olacak. Bahçeli, vatandaşlarla bir araya gelerek hem bayramlaşacak hem de ‘hayır’ oyu isteyecek.