BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.410,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

10 bin Avro dolu cüzdan buldular ve...

Türk Hava Yolları'nda görevli iki personelin bulduğu cüzdanda 10 bin Avro ve çok sayıda değerli evrak vardı

Abone ol

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Lübnanlı bir yolcunun uçakta unuttuğu, içinde 10 bin avro ve değerli belgelerin olduğu cüzdanın bulunmasında yardımcı olan iki personelini ödüllendirdi.

Temel Kotil, THY personeli Pınar Engin ve yer hizmeti şirketi olan TGS çalışanı Ayhan Daştan'a kol saati ve takdir belgesi verdi.

Lübnanlı iş adamı avukat Sayed Chalouhi geçtiğimiz yıl aralık ayında Türk Hava Yolları'nın Brüksel İstanbul uçuşunda seyahat etti. Atatürk Havalimanı'ndan da Beyrut'a uçacak olan Lübnanlı transit yolcu, Dış Hatlar Terminali'ndeki THY'nin CIP (Ticari Açıdan Önemli Kişi) Salonu'nda Beyrut uçağını beklemeye başladı.

Beklerken fark etti

Bu sırada içinde 10 bin avro ve değerli belgelerin bulunduğu cüzdanının cebinde olmadığını fark eden iş adamı paniğe kapılarak durumu hemen CIP Salonu'nda görevli THY personeli Pınar Engin'e anlattı. THY'de 4 yıldır görev alan Pınar Engin de yanındaki iş adamının cüzdanının bulunması için uzun uğraşlar verdi ve iş adamını sakinleştirdi. Cüzdanın bulunması için çabalayan Engin, iş adamının seyahat ettiği uçağa da yer hizmetleri şirketi olan TGS'nin görevlisi Ayhan Daştan'ı gönderdi. Cüzdan iş adamının seyahat ettiği uçağın koltuğunda bulununca Daştan uçağı temizleyen görevlilerden cüzdanı teslim aldı.

Personele hayran kaldı

İş adamı Sayed Chalouhi özellikle personelin çabasına hayran kaldığını yetkililere belirtti. Cüzdanın bulunduğu haberi ile mutlu olan Lübnanlı iş adamı personele defalarca teşekkür etti ve bu yaşadığı olayı THY uçağında bir seyahat esnasında karşılaştığı Temel Kotil'e anlattı. THY Genel Müdürü Temel Kotil de şirket içinde dürüst ve çalışkan olan bu iki kişinin bulunması için talimat verdi. Cüzdanın bulunmasına yardımcı olan iki personel bugün Atatürk Havalimanı'nda Lübnanlı iş adamının da katıldığı bir törenle THY Genel Müdürü Temel Kotil tarafından kol saati ve takdir belgesi verilerek ödüllendirildi.

Güvenim bir kat daha arttı

Lübnanlı iş adamı Sayed Chalouhi, THY'ye olan güvenin artmasından söz etti:

"Yaşadığım bu olayın ardından THY'ye güvenim bir kat daha arttı. Olaydan sonra da sürekli Türk Hava Yolları'nı tercih ettim. Bundan sonra da bu şekilde yapacağım. Bana göre çok başarılı, servisi çok güzel ve kaliteli bir hava yolu şirketi. "