BIST 10.288
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,36
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Tuncel'in yüzüne böyle bağırdı

Sarıyer'de evleri yıkılan gecekondu sakinlerine destek için giden BDP Milletvekili Sabahat Tuncel'i protesto ettiler.

Abone ol

Geçen hafta yıkım gerginliğinin yaşandığı Sarıyer'de vatandaşlarla bir araya gelen BDP Milletvekili Sabahat Tuncel beklemediği bir anda protesto edildi. Kucağında çocuğuyla gelen bir kadın Tuncel'e 'PKK Yardımı İstemiyoruz' diye bağırdı.

Barış ve Demokrasi Partisi Sarıyer İlçe teşkilatının düzenlediği Dertbent'teki vatandaşlara destek eylemine BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de katıldı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Tuncel burada yaptığı konuşmada, "Kentsel dönüşüm, kentsel ranta dönüştü. Amaç buradaki fakirleri çıkarıp zenginleri yerleştirmek. Siyasilerin halkla beraber hareket etmesi gerekir. Buradaki insanlar insanca yaşam koşullarına, daha modern çağdaş, sosyal haklara sahip, eğitim haklarına sahip olmak istiyorlar. Bunları isterken evlerinden, çevrelerinden olmak istemiyorlar" dedi.

ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE GELDİ

Tuncel tam konuşmasını bitirmek üzereyken kucağında çocuğuyla gelen bir kadın 'PKK yardımı istemiyoruz' diye bağırdı. Bu sırada bazı vatandaşlar kadının üzerine yürürken bazısı kadını eliyle itti. Araya giren sivil polisler protestocu kadını uzaklaştırarak gerginliğin büyümesini önledi. Protesto karşısında sessizliğini koruyan Tuncel, incelemelerinin ardından bölgeden ayrıldı.