BIST 10.690
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.526,89
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu, herkesi kucaklayacak

Kılıçdaroğlu, AK Parti için "Atlatanlar ve Kandıranlar Partisi" ifadelerini kullandı

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Küçük ayrıntılarla bizi bölüyorlar. Başı örtülü, açık ya da sakallı; kim olursa olsun insansa başımın üzerinde yeri var" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Beylikdüzü İlçe Başkanlığının seçim çadırının açılışına katıldı. Yoğun ilgi nedeniyle başkanlık binasına girmekte zorlanan Kılıçdaroğlu, açılışın ardından partililere seslendi. Türkiye'ye hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, temiz siyaseti getireceğini söyleyen CHP lideri, emin ve kararlı adımlarla bir çocuk bile yatağa aç girmesin diye iktidara yürüdüklerini iddia etti. Kılıçdaroğlu, "AKP kabusundan kurtarmak için yürüyoruz. Geniş kitleleri arkamıza alarak ilerleyeceğiz. Benim
çalışmam yetmez, buradakilerin çalışması yetmez; beraber çalışacağız, güç birliği yapacağız. Halka gideceğiz, esnafa gideceğiz" diye konuştu.

KADINLARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, insanların aylarca hangi gerekçeyle hapiste yattığını bilmeden baskı rejiminin uygulandığını savundu. Bu dönemde özellikle kadınlara önemli görevler düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Nüfusumuzun yüzde 50'si kadın, toplumun dramını çeken kadın, evinde tenceresi kaynamadığında hüzünlenen kadın. Bütün kadın kardeşlerimize sesleniyorum. Bütün kadın kardeşlerimizi göreve davet ediyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 'kadınları nasıl sosyal hayattan çıkarırım' diye çaba harcadığını öne sürdü. Kadın erkek eşitliğini kendilerinin savunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "O nedenle bütün kadın kardeşlerden isteğim bu seçimlerde daha aktif olmalıdır. Erkekler her yerde konuşamaz ama kadınlar konuşur, burada kadınlara çok önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

"ATLATANLAR VE KANDIRDANLAR PARTİSİ"

Konuşmasında hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, AK Parti için "Atlatanlar ve Kandıranlar Partisi" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Kanmayacağız, gücümüzün farkında olacağız. En önemli güç sizlersiniz yeter ki beraber olun. Küçük ayrıntılarla bizi bölüyorlar. Başı örtülü, açık yada sakallı; kim olursa olsun insansa başımın üzerinde yeri var. Ben onlarla aynı havayı teneffüs ediyorsam, aynı derdi paylaşıyorsam ben herkesi kucaklayacağım, siz de herkesi kucaklayın" dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun aracının çıkış yapacağı yerde park eden bir aracı çekmek isteyen polise, partililer tepki gösterdi. Polis ise Kılıçdaroğlu'nun çıkış yapabilmesi için aracı çekmesi gerektiğini anlatmaya çalıştı. Partilileri ikna edemeyen polis, aracı çekmeden ayrıldı.